Фудбал Фудбал/Вести

Злочин(и) без казне (2. део)

ЖФК Црвена звезда

Извор: mojacrvenazvezda.net

У првом делу серијала везаног за ЖФК Црвена звезда сублимисали смо укратко дешавања у нашем клубу, као и све узрочно-последичне реакције које су настале због свега тога. Предстојећи редови доносе тужну причу о људима у клубу и њиховим (не)делима којима зарад сопственог интереса чине све не би ли истину о клубу и њима самима сакрили од очију јавности.

Пред старт пролећног дела сезоне 2018/19 руководиоци нашег клуба контактирали су уредништво портала „mojacrvenazvezda.net“ са молбом да помогнемо колико је у нашој моћи у медијском представљању како ЖФК Црвена звезда, тако и српског женског фудбала уопште. Сходно чињеници да нама као осведоченим Звездашима, Звезда је на првом месту, руку сарадње оберучке смо прихватили и радили на медијском представљању клуба најбоље што смо могли. Поред текстова у којима смо најављивали утакмице „Вучица“, као и оних у којима смо јавност информисали о оствареним резултатима, урадили смо више афирмативних прича о девојкама које носе црвено-бели дрес, али и о члановима стручног штаба. Уз све то неколико пута радили смо и уживо преносе утакмица клуба на нашем YоuТубе каналу тако да је наступе „Вучица“ могла да испрати шира звездашка јавност. Све наведено урадили смо онако како је одавно утврђено правилом нашег портала, без и једног јединог динара накнаде, при чему смо све трошкове сами сносили, јер то је најмање што за Звезду можемо учинити. Остаје нада да ће на изнето они који су износили неистине, да не употребим неку грубљу реч, о наводном примању новца барем поцрвенети уколико образа уопште имају.

С’обзиром да ни званични портал Спортског друштва Црвена звезда не прати активности црвено-белог женског фудбалског колектива, дужи низ година једини „излаз у свет“ клубу је представљала Фејсбук страница. Само захваљујући вишегодишњем ентузијазму једног човека, потпредседника клуба Мирослава Млинара, страница ЖФК Црвена звезда на овој друштвеној мрежи имала је два пута више пратилаца него странице свих женских фудбалских клубова на подручју ex-Yu простора заједно. Комплетна историја клуба ту је била представљена. Преко 200.000 фотографија и видео снимака са свих утакмица и највећег броја тренинга, стотине новинских чланака, видео клипова, али и догађања из живота како клуба, тако и чланова клуба било је приказано на овој страници. Само на њој јавност је могла да се упозна са свим спортским успесима, неким неуспесима, рођенданима и прославама, осмесима и сузама,…

…, међутим и та спортско-животна прича одређеним неодговорним појединцима је сметала.

Пре око месец дана, у временском раздобљу од сат до сат и по, Фејсбук страница ЖФК Црвена звезда пријављена је чак 12 пута и то након пуних шест година постојања. Као разлог пријављивања наведена је неистина да је страница узурпирана од стране једног човека који у ЖФК Црвена звезда не представља ништа и који се лажно представља, па је сходно томе и страница клуба лажна. Интересантно је напоменути да док год се на страници нису појавили наши текстови у којима се излаже критички став према дешавањима у клубу, сама страница никоме није сметала. Вероватно увидевши да „немамо длаке на језику“ и да ћемо изнети све информације које поседујемо, а поседујемо много тога, појединци у клубу, али и они око клуба који се представљају као велики Звездаши, у паничном страху да ће се и њихово име наћи на нашим страницама, извршили су директни удар како би истину сакрили од јавности. На њихову жалост све је више љубитеља Црвене звезде и женског фудбала који осокољени нашим писањем не само да нам достављају разну документацију већ и деле (шерују) наше текстове по друштвеним мрежама. Иначе, морамо нагласити да од момента када је званична Фејсбук страница клуба почела да поставља и наше критичке текстове, трају и покушаји дестабилизације односа нашег портала и потпредседника клуба и члана УО ЖФК Црвена звезда Мирослава Млинара. На жалост, у томе су временом појединци, а знамо и тачно ко, и успели, али и поред те чињенице наш портал се и даље бори за правду и спасење ЖФК Црвена звезда.

Овде се морам вратити на лик и дело човека који је једини водио, ажурирано, али и директно створио 99,99% материјала на спорној Фејсбук страници ЖФК Црвена звезда. Реч је о већ поменутом Мирославу Млинару којег су искористили за пријаву странице под изговором да дотични нема никакву функцију у клубу и да је узурпирао страницу. Као одговор на ову обману прилажемо копију записника са Годишње Скупштине ЖФК Црвена звезда на којој је извршен (ре)избор руководећег кадра клуба, а која је одржана у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ 11. јуна 2018. године па нека јавност сама пресуди о валидности чињеница изнешених и лажној пријави.

Уз наведено неопходно је истаћи да су срамне пријаве наведене странице нашег женског фудбалског колектива извршене са подручја града Београда и то са више различитих ИП адреса што је само још једна чињеница да је све извршено у једној организованој акцији.

Јавност ће сада сигурно желети да сазна и имена људи који су себи дозволили да учине нешто овако. Ипак, морате нас разумети јер и поред наговештаја које имамо, то још увек не можемо учинити, али релевантне назнаке постоје. Чим све будемо имали документовано, или што би се народски рекло „црно на бело“ и имена неодговорних појединаца биће јавно обелодањена. До тада траје и трајаће борба за нешто по чему је ЖФК Црвена звезда била препознатљива на медијском небу. Борба за спас и очување ЖФК Црвена звезда тек сада се захуктава.

Наставак следи…

(У трећем делу позабавићемо се мало и статистиком. Да видимо чиме се то актуелни тренер клуба поноси и чиме и даље заслужује позицију коју и даље обавља у клубу…)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама