Košarka Košarka/Najava utakmica

Tomić veruje da uz navijače Zvezda može do pobede

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 časova dočekuju ekipu turskog Fenerbahčea. Utakmica se igra u “Štark Areni”, a karte su gotovo sve rasprodate i očekuje se fantastična atmosfera i velika podrška sa tribina za četu Milana Tomića.

Upravo je to trener Crvene zvezde apostrofirao da navijači mogu da budu taj presudan faktor u sutrašnjem meču. On je na konferenciji za štampu rekao sledeće:

’”U četvrtak igramo protiv jednog od najboljih evroligaških timova, a to je Fenerbahče. Osvojili su Evroligu, igrali na više Fajnal forova, a sigurno je da imaju cilj da opet osvoje ovo takmičenje. Doveli su De Koloa, jednog od najboljih bekova u Evroligi, a tu je i Slukas koji spada u kategoriju najboljih evropskih bekova. Daćemo sve od sebe. Prošle godine smo imali fenomenalnu sezonu, osvojili ABA ligu što je i bio cilj da bismo se našli ponovo u Evroligi’’, rekao je Tomić, a potom dodao:

’’Možda su u Evroligi bogatiji timovi, sa većim budžetima, ali ono što mi imamo je Arena sa 18.000 navijača, a to ne može da se poredi ni sa jednim budžetom. Daćemo sve od sebe, a ono što ja tražim je koncentracija svih 40 minuta jer je to jedini način da se suprotstavimo ekipama u Evroligi’’.

Najveća opasnost po naš tim, po rečima trenera Tomića, dolaziće pre svega od stratega Fenerbahčea, njegovog kolege, Željka Obradovića, kao i od Nanda de Koloa, Slukasa, Vilijamsa i Kalinića. Treba podsetiti da će u redovima gostiju najverovatnije biti i oporavljeni Veseli koji je izuzetno bitan faktor u ekipi trenera Obradovića.

Za kraj, Milan Tomić se osvrnuo i na pitanje o Ognjenu Kuzmiću i rekao:

’’Počeo je da trenira sa ekipom i to sve ide na bolje. Ne mogu da vam kažem tačno kada će to biti, ali biće uskoro”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama