Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Томић верује да уз навијаче Звезда може до победе

Кошаркаши Црвене звезде сутра од 19 часова дочекују екипу турског Фенербахчеа. Утакмица се игра у “Штарк Арени”, а карте су готово све распродате и очекује се фантастична атмосфера и велика подршка са трибина за чету Милана Томића.

Управо је то тренер Црвене звезде апострофирао да навијачи могу да буду тај пресудан фактор у сутрашњем мечу. Он је на конференцији за штампу рекао следеће:

’”У четвртак играмо против једног од најбољих евролигашких тимова, а то је Фенербахче. Освојили су Евролигу, играли на више Фајнал форова, а сигурно је да имају циљ да опет освоје ово такмичење. Довели су Де Колоа, једног од најбољих бекова у Евролиги, а ту је и Слукас који спада у категорију најбољих европских бекова. Даћемо све од себе. Прошле године смо имали феноменалну сезону, освојили АБА лигу што је и био циљ да бисмо се нашли поново у Евролиги’’, рекао је Томић, а потом додао:

’’Можда су у Евролиги богатији тимови, са већим буџетима, али оно што ми имамо је Арена са 18.000 навијача, а то не може да се пореди ни са једним буџетом. Даћемо све од себе, а оно што ја тражим је концентрација свих 40 минута јер је то једини начин да се супротставимо екипама у Евролиги’’.

Највећа опасност по наш тим, по речима тренера Томића, долазиће пре свега од стратега Фенербахчеа, његовог колеге, Жељка Обрадовића, као и од Нанда де Колоа, Слукаса, Вилијамса и Калинића. Треба подсетити да ће у редовима гостију највероватније бити и опорављени Весели који је изузетно битан фактор у екипи тренера Обрадовића.

За крај, Милан Томић се осврнуо и на питање о Огњену Кузмићу и рекао:

’’Почео је да тренира са екипом и то све иде на боље. Не могу да вам кажем тачно када ће то бити, али биће ускоро”.

Скочи на траку са алаткама