Košarka Košarka/Vesti

Bodrimo Crvenu zvezdu fer i sportski

KK Crvena zvezda - Štark Arena

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

KK Crvena zvezda mts do sada je organizovao na desetine velikih evropskih utakmica koje su ostale upamćene po ambijentu, brojnosti, decibelima koji su stizali sa tribina, bilo je velikih pobeda, ali se atmosfera uvek pamtila.

KK Crvena zvezda mts do sada je organizovao na desetine velikih evropskih utakmica koje su ostale upamćene po ambijentu, brojnosti, decibelima koji su stizali sa tribina, bilo je velikih pobeda, ali se uvek pamtila atmosfera.

U punoj Areni su padali najveći klubovi Evrolige, a Beograd i Arena su zbog rakvog ambijenta za mnoge igrače gostujućih klubova bili jedno od najpoželjnijih mesta za igranje košarke.

Crvenu zvezdu čeka nova evroligaška sezona, a priča počinje utakmicom sa Fenerbahčeom, klubom koji je bivši prvak Evrope I redovni učesnik završnih turnira u proteklih nekoliko godina.

Evroliga čiji smo deo je propisala pravila i ona će ove sezone biti još rigoroznija, o čemu svedoči I podatak da je Panatinaikos kao domaćin prve utakmice u novoj sezoni platio kaznu od 10 hiljada evra zbog vređanja trenera Crvene zvezde Milana Tomića od strane domaćih navijača I upotrebe lasera!

Zbog toga, I potpune informisanosti javnosti, I posebno svih koji će se u četvrtak naći u “Štark Areni” klub dostavlja na uvid kompletan novi disciplinski pravilnik Evrolige

Povodom utakmice 2.kola Evrolige Crvena zvezda mts – Fenerbahče održan je sastanak bezbednosti u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu kome su prisustvovali predstavnici svih službi koje će biti zadužene za bezbednost na ovoj utakmici kao i predstavnici Crvene zvezde.

Klub podseća da je na snazi novi disciplinski pravilnik Evrolige, I podseća na sve moguće situacije koje su prethodnih sezona dovodile do kazni za naš klub: zakrčeni prolazi, upotreba pirotehnike I petardi, bilo kakve vrste uvreda , ubacivanje tvrdih predmeta na teren…

Klub poziva sve koji budu došli u “Štark Arenu” da to učine znatno ranije zbog detaljnih pretresa na ulazima, takođe da sportski navijaju bodre svoj klub, I ne vređaju protivnički!

Pokažimo još jednom zašto su Beograd, puna Arena i KK Crvena zvezda jedno od najbučnijih I “najvatrenijih” mesta za gostujuće ekipe, ali samo u okvirima sportskog fer i korektnog navijanja, u okviru propisanog i dozvoljenog!

Dosadašnje kazne ozbiljno su uticale na budžet i poslovanje kluba, jer je KK Crvena zvezda i pored svih pohvala i urađenog, zbog različitih vrsta prekršaja platio ogromnu sumu novca u prethodnim godinama!

Zgog toga KK Crvena zvezda u prilogu dostavlja na uvid ceo originalni pravilnik ponašanja Evrolige koji možete pročitati na sledećem linku:

http://www.kkcrvenazvezda.rs/disciplinski-pravilnik-ponasanja-el-09-10-2019.html

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama