Кошарка Кошарка/Вести

Бодримо Црвену звезду фер и спортски

КК Црвена звезда - Штарк Арена

Извор: ККЦЗ, званични сајт

КК Црвена звезда мтс до сада је организовао на десетине великих европских утакмица које су остале упамћене по амбијенту, бројности, децибелима који су стизали са трибина, било је великих победа, али се атмосфера увек памтила.

КК Црвена звезда мтс до сада је организовао на десетине великих европских утакмица које су остале упамћене по амбијенту, бројности, децибелима који су стизали са трибина, било је великих победа, али се увек памтила атмосфера.

У пуној Арени су падали највећи клубови Евролиге, а Београд и Арена су због раквог амбијента за многе играче гостујућих клубова били једно од најпожељнијих места за играње кошарке.

Црвену звезду чека нова евролигашка сезона, а прича почиње утакмицом са Фенербахчеом, клубом који је бивши првак Европе И редовни учесник завршних турнира у протеклих неколико година.

Евролига чији смо део је прописала правила и она ће ове сезоне бити још ригорознија, о чему сведочи И податак да је Панатинаикос као домаћин прве утакмице у новој сезони платио казну од 10 хиљада евра због вређања тренера Црвене звезде Милана Томића од стране домаћих навијача И употребе ласера!

Због тога, И потпуне информисаности јавности, И посебно свих који ће се у четвртак наћи у “Штарк Арени” клуб доставља на увид комплетан нови дисциплински правилник Евролиге

Поводом утакмице 2.кола Евролиге Црвена звезда мтс – Фенербахче одржан је састанак безбедности у просторијама клуба на Малом Калемегдану коме су присуствовали представници свих служби које ће бити задужене за безбедност на овој утакмици као и представници Црвене звезде.

Клуб подсећа да је на снази нови дисциплински правилник Евролиге, И подсећа на све могуће ситуације које су претходних сезона доводиле до казни за наш клуб: закрчени пролази, употреба пиротехнике И петарди, било какве врсте увреда , убацивање тврдих предмета на терен…

Клуб позива све који буду дошли у “Штарк Арену” да то учине знатно раније због детаљних претреса на улазима, такође да спортски навијају бодре свој клуб, И не вређају противнички!

Покажимо још једном зашто су Београд, пуна Арена и КК Црвена звезда једно од најбучнијих И “најватренијих” места за гостујуће екипе, али само у оквирима спортског фер и коректног навијања, у оквиру прописаног и дозвољеног!

Досадашње казне озбиљно су утицале на буџет и пословање клуба, јер је КК Црвена звезда и поред свих похвала и урађеног, због различитих врста прекршаја платио огромну суму новца у претходним годинама!

Згог тога КК Црвена звезда у прилогу доставља на увид цео оригинални правилник понашања Евролиге који можете прочитати на следећем линку:

http://www.kkcrvenazvezda.rs/disciplinski-pravilnik-ponasanja-el-09-10-2019.html

Скочи на траку са алаткама