Fudbal Fudbal/Vesti

Zločin(i) bez kazne (1. deo)

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Poštovani Zvezdaši,

do pre petnaestak dana vaš i naš portal gotovo svakodnevno se bavio problemima u i oko ŽFK Crvena zvezda. Radi mira u kući pred važan prvenstveni duel protiv zemunske Sloge, jer Zvezda je ipak važnija od svih nas, a na molbu predsednika ŽFK Crvena zvezda prof. dr. Svete Mirkovića, određeni vremenski period stali smo sa iznošenjem nepobitnih činjenica kako bi pružili maksimalnu podršku devojkama pred važan susret jer sve što je iznošeno uticalo je i na njih. I pred duel sa velikim rivalom, a i tokom meča i nakon odigravanja susreta, svi mi na portalu „mojacrvenazvezda.net“ pružili smo bezrezervnu podršku „Vučicama“ i nadamo se da smo barem nekim promilom uticali na njihovu odličnu igru i trijumf na beogradskoj Adi Ciganliji.

Kao što je podrška bila u sva tri vremenska segmenta navedenog meča, tako su i pre, i tokom i nakon susreta dobijane informacije da će se vezano klupko u našem ženskom fudbalskom kolektivu konačno odmrsiti u danima koji slede.

Bili smo više nego strpljivi.

Međutim, ponovo je jedan trijumf, koji je zaista doneo ogromnu radost, ali i naše višednevno ćutanje dovelo do toga da se pojedinci u klubu uljuljkaju i pomisle da „svako čudo traje tri dana“. Zbog svega toga od danas, pa u narednim danima, a samo za dobrobit Crvene zvezde i devojaka koje sa toliko žara i ljubavi nose crveno-beli dres, nastavljamo sa iznošenjem činjenica koje vladaju u našem klubu, a javnosti ćemo predočiti i sve informacije do kojih smo došli, a koje se tiču svih godina u nazad.

Jedno je sigurno, javnost neće moći da ostane „gluva“ na sve što će biti predočeno.

Ovim prvim činom u, sigurni smo seriji tekstova pokušaćemo da sublimišemo sva dešavanja koja su se dogodila od početka aktuelne sezone, odnosno da napravimo osvrt na ono što je već iznešeno.

Na prozivci pred početak priprema za sezonu 2019/20 koja je održana u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, a na kojoj je prisustvovao i predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, ispred ŽFK Crvena zvezda prisustvovali su predsednik prof. dr. Sveta Mirković, član Upravnog odbora Radenko Stevović, kao i glavni i pomoćni treneri ŽFK Crvena zvezda. U uvodnom izlaganju predsednik kluba se osvrnuo na aktuelnu situaciju, istakao je da je situacija u klubu nikad bolja, da su obezbeđena novčana sredstva, da će se klub osetno pojačati i da je jedini cilj osvajanje šampionske titule i izlazak na međunarodnu scenu. Ovde treba napomenuti da u ženskom fudbalu na međunarodnoj sceni postoji samo Liga šampiona kao takmičenje i da se do nje stiže jedino osvajanjem nacionalne titule. Upravo taj podatak je od krucijalnog značaja imajući u vidu da je član UO ŽFK Crvena zvezda, a u ovom slučaju i PR kluba Radenko Stevović u svom izlaganju predstavnicima medija i okupljenim igračicama rekao da klub kao što je Crvena zvezda zaslužuje Evropu i da se crveno-bele moraju ponovo vratiti u evropska takmičenja!? O validnosti ovih reči dovoljno govori podatak da ŽFK Crvena zvezda nikada, ponavljam nikada nije učestvovala u Evro kupovima, ali lepo zvuči… Posebno je zanimljivo kada si član rukovodstva kluba o kojem ne raspolažeš ni najosnovnijim informacijama.

I ostali učesnici/govornici manje ili više ponavljali su već iznešene postulate o pobedama, titulama i primatu, ali samo su sebe vrlo brzo demantovali…

Pripreme kluba su obavljene onako kako su obavljene, a mnoge u samom klubu je veoma pogodila informacija koju sam lično dobio da su upravo te pripreme pred toliko najavljivanu istorijsku sezonu bile „ekskurzija“. Osnovnoškolska ili srednjoškolska, ne znam, ali je ekskurzija ipak ekskurzija. Od koga i odakle je potekla ta informacija sigurno nikada neću reći, ali dovoljno je naglasiti da je dobijena iz samog stručnog štaba, pa neka zainteresovani akteri sami donose zaključke jer ne mora im se sve „iznositi na tacni“.

A onda je došao Spartak…

Još uoči starta prvenstva, drugi ligaški meč protiv Subotičanki targetiran je kao ključni za bilo kakvu nadu u realnost šampionskog pohoda. Međutim, nakon 90 minuta velike nade ostala je samo praznina i gorak ukus u ustima. Spartak nas nijje na domaćem bunjištu savladao, Spartak nas je ponizio, ali to je učinio u velikoj meri zahvaljujući nerazumnim eksperimentima trenera koji je određene delikatne pozicije pokrio igračicama koje nisu mogle da odgovore na dobijene zadatke, a sve je to prouzrokovalo bezidejnu i bezvoljnu igru. Na sve navedeno nadovezalo se i neosećanje igre od strane trenera, pa su izmene izvršene tokom susreta samo još više celokupnu ekipu gurnule u ponor. Sve ovo samo je bila inicijalna kapisla da konačno neko pokrene pitanje odgovornosti, a naredni susret i remi u Nišu koji je bio na nivou poraza potvrdio je potrebu za promenama sada i odmah.

Na prvom treningu nakon meča u Nišu trener je pred svim igračicama i predsednikom kluba bestidno izvređao novinara i jednog od urednika portala „mojacrvenazvezda.net“, a zatim je u danima koji su usledili sebi uzeo za pravo prvo da priča (i piše) kako nas neko plaća za sve što iznosimo, a vrhunac svega dogodio se kada je dotični sebi uzeo za pravo da se žali ljudima u Sportskom društvu Crvena zvezda kako bi ga ovi uzeli u zaštitu o kritičkog stava javnog mnjenja. Jasno je da sve navedeno može samo da se podvede pod rubriku „Verovali ili ne“ (oni koji su čitali ili čitaju „Politikin zabavnik“ znaju o čemu je reč), ali za tvrdnje da neko od nekoga prima novac za pisanje i dalje traju dogovori sa li će dotični morati tu tvrdnju da obrazloži i dokaže nekome na nekom drugom mestu.

Da trener ŽFK Crvena zvezda u paničnom strahu za očuvanje sopstvenih pozicija ne preza ni od čega govori podatak da je nakon navedenih mečeva protiv Subotičanki i Nišlijki pretio i devojkama, igračicama ŽFK Crvena zvezda slanjem na poligrafsko ispitivanje jer neko od njih navodno protivnicima dostavlja njegove taktičke zamisli pa samim tim on kao trener ne može da ostvari bolje rezultate.

Za kraj prvog dela ovog serijala moramo treneru ŽFK Crvena zvezda uputiti još jednu informaciju. Vređajući mene kao autora tekstova pokušao je da integritet pisanja opovrgne činjenicom da neko ko je prvu utakmicu ŽFK Crvena zvezda odgledao 11. maja ove godine, nema moralnih načela da kritički iznosi stav o njegovom (ne)radu. Istina je malo drugačija. Prva moja odgledana utakmica bila je 4. maja i to je upravo bio onaj susret gde je ekipa ovog trenera na svom terenu na poluvremenu gubila 0:3 od zemunske Sloge (meč završen 2:3). Ali se isto tako mora naglasiti da naš i vaš portal prati ŽFK Crvena zvezda od prvog dana, tj. od 16. juna 2011. godine kada je konstituisana tadašnja ŽFK LASK Crvena zvezda. I kroz sve prethodne godine svi koje to zanima na našem portalu mogu se uveriti u sve tekstove o klubu, pa čak imati i uvid u intervju koji je urađen sa još uvek aktuelnim trenerom pre par godina, a sa njim je intervju urađen i po okončanju prethodne sezone za koji dotični nikada nije ni „hvala“ rekao.

Nastavak sledi…

(U drugom delu pozabavićemo se direktnim udarom na klub koji je izvršen pre mesec dana od strane ljudi koji su na ovaj ili onaj način članovi ŽFK Crvena zvezda ili se nalaze oko njega i zato ostanite uz nas jer mnogo interesantnih, ali žalosnih priča sledi…)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama