Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Teška pobeda u Kruševcu

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Izabranici Vladana Milojevića su u dramatičnoj utakmici u Kruševcu uspeli da savladaju Napredak i osvoje nova tri boda u okviru 11. kola Superlige Srbije (0:1). Radost Crvenoj zvezdi doneo je kapiten Marko Marin, fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi vremena.

Sudija: Bojan Nikolić.

Stadion: Mladost, Kruševac.

Gledalaca: 5000.

Strelci: Marin u 95. minutu.

Napredak: Milošević, Milovanović, Ožegović, Eskić (od 59. Vukadinović), Ivanović, Bjeloš, Zec (od 78. Baha), Spremo, Aksentijević, Pajović, Kojić (od 66. Ilić).

Rezerve: Adrijanić, Obradović, Markoski, Vukadinović, Ilić, Baha, Ćuković.

Crvena zvezda: Popović, Gajić (od 31. Pankov), Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Vulić, Marin, Ben (od 82. Vukanović), Garsija (od 60. Pavkov), Boaći.

Rezerve: Vasiljević, Pankov, Babić, Jovančić, Simić, Vukanović, Pavkov.

Žuti kartoni: Spremo, Kojić, Bjeloš, Ožegović, Baha (Napredak).

Crvena zvezda je u dobrom raspoloženju dočekala utakmicu protiv Napretka, nakon pobede protiv Olimpijakosa (3:1) u okviru grupne faze Lige šampiona. Upravo su Vulić, Milunović i Boaći, strelci u susretu protiv grčkog velikana, dobili priliku da započnu meč u Kruševcu.

Prvo uzbuđenje viđeno je već u 6. minutu kada je Marin izveo prekid, a lopta pogodila živi zid i stigla do Degeneka koji je glavom šalje u mrežu, ali Nikolić signalizira ofsajd. Nakon toga su Ben i Marin udarcima sa distance stavljali Miloševića na muke, ali nisu uspevali da pronađu put do mreže Kruševljana. Sumnjiva situacija iz 11. minuta kada je Bjeloš udario Bena u glavu, čini se da je bilo osnova da sudija Nikolić pokaže na belu tačku, ali ni opomena za vezistu Napretka.

Usledio je period u kom se igralo na sredini terena, defanzivni blok Napretka je stajao nisko, a ofanzivci Crvene zvezde pokušavali su da kroz pas igru u završnoj fazi napada pronađu rešenje i postignu pogodak. Mogao je Garsija da dovede naš tim u vođstvo u 33. minutu kada je sjajno istrčao kontru, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Pajović i sprečio Zvezdinog Argentinca da postigne pogodak. Pokušao je Milunović glavom u 36. minutu nakon što je Marin izveo prekid, ali Milošević uspeva da interveniše i spreči našeg defanzivca da se u drugoj utakmici zaredom upiše u strelce. Napravio je Marin dar-mar u protivničkom šesnaestercu u 44. minutu, ali je njegov šut izblokiran, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena je zapretio i iz slobodnog udarca, međutim na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Koliko je naš tim bio dominantan, govori podatak da je Napredak tek na startu drugog poluvremena, preciznije u 47. minutu uputio prvi udarac ka golu Popovića.

Malo je nedostajalo Pavkovu da u prvom kontaktu sa loptom postigne gol u Kruševcu. Izveo je Marin udarac iz ugla u 60. minutu, najviši u skoku je bio naš napadač, ali pokušaj glavom završava preko prečke. Već u sledećem napadu, još jedna prilika za korpuletnog centarfora našeg tima. Prošao je Ben po desnoj strani, centrirao, lopta se odbila od Pajovića do Pavkova, ali Milošević interveniše u stilu rukometnog golmana i uspeva da sačuva svoj gol.

Pavkov je bio glavni akter u napadu Crvene zvezde po ulasku u igru. Dobio je sjajnu loptu od Degeneka, namestio se i snažno šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio prečku. Ponovo se zatresao gol Kruševljana u 72. minutu. Snažan udarac Petrovića sa dvadesetak metara, ali ovog puta stativa spašava mrežu Miloševića.

Nikolić je dosudio jedanaesterac za naš tim u 76. minutu kada je Milovanović faulirao Bena, a napadač sa Komorskih Ostrva nije uspeo da realizuje najstrožu kaznu i dovede Crvenu zvezdu do prednosti. Nastavili su beogradski crveno-beli da napadaju, pokušavali su Marin i Pavkov da udarcima sa distance matiraju Miloševića, ali siguran je bio golman domaćih. Sjajnu priliku imao je i Pankov u 90. minutu, ali ponovo su intervenisali defanzivci Napretka i praktično sa gol-linije uspeli da izbace loptu. Igrao se 95. minut meča kada je Crvena zvezda postigla pogodak. Baha je faulirao Vulića na ivici kaznenog prostora, slobodan udarac je izveo Marin i fenomenalnim udarcem u golmanov ugao doneo zaslužena tri boda našem timu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama