Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda poražena od Slavije, sutra prilika za revanš

Danas su hokejaši Crvene zvezde ugostili su danas ekipu ljubljanske Slavije, trenutnog lidera IHL takmičenja. Nažalost, crveno-beli su doživeli ubedljiv poraz i pokazalo se da nedostatak leda na početku priprema teško da može tako lako da se nadoknadi protiv ekipa koje su mnogo uigranije, kao što je to ekipa Slavije. Ipak, crveno-beli će imati priliku već sutra da se revanširaju Ljubljančanima, u drugom susretu koji se igra u istom terminu od 16:15 časova.

SKHL Crvena zvezda – HK Slavija junior 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

U prvoj trećini smo videli samo jedan pogodak i to u mreži gostiju. U 12. minuti susreta crveno-beli su imali na ledu dva igrača više i to je iskoristio Zvezdin kapiten Marko Brkušanin koji je smestio pak u mrežu gostujuće ekipe (asistencija Ivan Janković). Bilo je to 1:0 za naše oklopnike.

Međutim u drugom periodu gosti su napravili preokret. Prvo je u 28. minuti Luka Žnidaršič izjednačio na 1:1, da bi samo minut posle toga Luka Ščap doneo gostima vodstvo od 1:2.

Zvezdini oklopnici nisu uspeli u poslednjoj trećini da naprave preokret. Dali su crveno-beli oklopnici sve od sebe, ali je u 55. minuti Nik Truden smestio pak u mrežu Petra Stepanovića za 1:3. U 57. minuti Zvezda uspeva da smanji na 2:3. Strelac je bio Pavle Podunavac (asistencija Marko BrkušaninVjačeslav Čegrintsev). Radost navijača i igrača je kratko trajala jer je minut kasnije Nejc Ilivar doneo prednost gostima od 2:4. Do kraja smo videli još jedan gol u mreži Zvezde. Strelac za 2:5 bio je Nik Sitar.

SKHL Crvena zvezda: Mitić, Stepanović, Anić, Anđelković, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Gvpzdenović, D. Janković, I. Janković, Marković, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Vuković, Cvik

HK Slavija junior: Pavlič, Sotlar, Batič, Čampa, Humar, Ilovar, Komplošek, Lapornik, Miklavčič, Pančur, Pogačar, Pretnar, Pušenjak, Ščap, Sitar, Kerlep, Truden, Vidič, Žnidaršič

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama