Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда поражена од Славије, сутра прилика за реванш

Данас су хокејаши Црвене звезде угостили су данас екипу љубљанске Славије, тренутног лидера ИХЛ такмичења. Нажалост, црвено-бели су доживели убедљив пораз и показало се да недостатак леда на почетку припрема тешко да може тако лако да се надокнади против екипа које су много уиграније, као што је то екипа Славије. Ипак, црвено-бели ће имати прилику већ сутра да се реванширају Љубљанчанима, у другом сусрету који се игра у истом термину од 16:15 часова.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Славија јуниор 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

У првој трећини смо видели само један погодак и то у мрежи гостију. У 12. минути сусрета црвено-бели су имали на леду два играча више и то је искористио Звездин капитен Марко Бркушанин који је сместио пак у мрежу гостујуће екипе (асистенција Иван Јанковић). Било је то 1:0 за наше оклопнике.

Међутим у другом периоду гости су направили преокрет. Прво је у 28. минути Лука Жнидаршич изједначио на 1:1, да би само минут после тога Лука Шчап донео гостима водство од 1:2.

Звездини оклопници нису успели у последњој трећини да направе преокрет. Дали су црвено-бели оклопници све од себе, али је у 55. минути Ник Труден сместио пак у мрежу Петра Степановића за 1:3. У 57. минути Звезда успева да смањи на 2:3. Стрелац је био Павле Подунавац (асистенција Марко БркушанинВјачеслав Чегринтсев). Радост навијача и играча је кратко трајала јер је минут касније Нејц Иливар донео предност гостима од 2:4. До краја смо видели још један гол у мрежи Звезде. Стрелац за 2:5 био је Ник Ситар.

СКХЛ Црвена звезда: Митић, Степановић, Анић, Анђелковић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Гвпзденовић, Д. Јанковић, И. Јанковић, Марковић, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Шпањевић, Таракан, Вуковић, Цвик

ХК Славија јуниор: Павлич, Сотлар, Батич, Чампа, Хумар, Иловар, Комплошек, Лапорник, Миклавчич, Панчур, Погачар, Претнар, Пушењак, Шчап, Ситар, Керлеп, Труден, Видич, Жнидаршич

Скочи на траку са алаткама