Кошарка Кошарка/Вести

Жарко Чабаркапа нови спортски директор клуба

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Некадашњи кошаркашки репрезентативац Југославије, кошаркаш Финикса и Голден Стејта и спортски директор АБА лиге, Жарко Чабаркапа, нови је спортски директор КК Црвена звезда мтс.

Некадашњи кошаркашки репрезентативац Југославије, кошаркаш Финикса и Голден Стејта и спортски директор АБА лиге, Жарко Чабаркапа, нови је спортски директор КК Црвена звезда мтс.

Жарко Чабаркапа је рођен 21.маја 1981.године у Зрењанину. Освајач је златне медаље на СП у Индијанаполису, играо је у НБА лиги за екипе Санса и Вориорса. Након играчке каријере (коју је прерано морао да прекине због повреде леђа), посебно од 2015.године, изградио се као спортски радник, који је био један од најзаслужнијих за развој нове АБА лиге јтд у улози спортског директора регионалног такмичења.

Жарко Чабаркапа ће бити својеврсна спона између председника, целокупног спортског дела КК Црвена звезда мтс (укључујући и млађе селекције) и менаџмента клуба. Филип Сунтурлић као генерални директор клуба и Небојша Илић као тим менаџер првог тима Црвене звезде, добијају сарадника задуженог за комплетна спортска питања. Сва тројица ће уско сарађивати са тренером Миланом Томићем, у свакодневном раду клуба :

„Овом приликом желим добродошлицу Жарку у наш клуб. Очекује нас много посла, велике ствари и сезона са много важних утакмица и догађаја за цео клуб. Очекујем да се Жарко брзо као човек из кошарке и сјајан познавалац прилика у европској и регионалној кошарци, брзо укључи у рад КК Црвена звезда и донесе нове ствари у наш менаџмент, а самим тим лакше сви заједно испунимо све циљеве који су зацртани” рекао је овим поводом генерални директор клуба Филип Сунтурлић.

Доласком Жарка Чабаркапе који је један од најбољих познавалаца и најупућенијих у односе у регионалној лиги и европској кошарци, КК Црвена звезда мтс наставио је да се ојачава на свим нивоима, овога пута у менаџменту клуба.

Ново појачање нашег клуба, осим већ описаног дела послова, биће задужен и за комуникацију са националним лигама, АБА лигом, ЕЦА-ом , ФИБА и НБА лигом чији је био члан.

КК Црвена звезда мтс и у наредним данима наставиће да се ојачава у организационом делу клуба, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

КК Црвена звезда мтс

Скочи на траку са алаткама