Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Почиње ЕЛ – Црвена звезда кренула пут Атин

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у Атину на премијерни меч овогодишњег издања Евролиге против Панатинаикоса. У тиму Лазић и Фаје, Кузмић и Ненадић остали у Београду. Меч у дворани “ОАКА” почиње у четвртак у 20 часова.

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су око 13 часова у Атину где отварају нову сезону Евролиге, утакмицом са екипом Панатинаикоса.

Меч у дворани „ОАКА” почиње у 20 часова, а пред ову утакмицу тренер црвено-белих Милан Томић неће моћи да рачуна на центра Огњена Кузмића и Немању Ненадића.

Екипа Црвене звезде мтс у уторак је у поподневним часовима по први пут ове сезоне тренирала у реновираној дворани „Александар Николић” у којој ће у недељу започети и одбрану титуле у АБА лиги против екипе Приморске.
Пред пут у Атину и старт такмичења у коме ће кроз 34 рунде одмерити снаге са најјачим и најбогатијим екипиама Европе, тренер Милан Томић је изнео своја очекивања:

„ Очекује нас утакмица против великог противника, знамо какву је екипу Панатинаикос оформио пред ову сезону. Међутим, то не значи ништа, идемо да одиграмо добру утакмицу свих 40 минута како би дошли до што бољег резултата и до победе. Панатинаикос је састављен од доста искусних, евролигашких и НБА играча, али ми гледамо нас и борићемо се. Имали смо две три повреде у припремном периоду, сада су сви спремни за утакмицу, и свима је драго што ће бити део Евролиге у овој сезони. Наш циљ је да прикажемо Црвену звезду у што бољем светлу”.рекао је тренер Томић пред овај меч не желећи да прогнозира далекосежно у елитном такмичењу, већ ће „Црвена звезда ићи утакмицу по утакмицу у овој сезони”.

Филип Човић:
„Желим прво да нам пожелим срећу на старту сезоне и у Евролиги. Сваки почетак је као и увек, специфичан и тежак, чека нас тврда и тешка утакмица, играће се агресивно са обе стране, и пред пуно навијача у њиховој дворани. Морамо да будемо сконцентрисани од самог старта, спремни физички и психички,морамо да будемо чврсти и да парирамо у свим сегментима игре. Што више буде одмицала сезона, што више будемо тренирали и играли, биће све боље. Када играте у Црвеној звезди знају се амбиције на свим пољима, у свим такмичењима” рекао је Човић.

Екипа ће у среду у време утакмице у дворани „ОАКА” одрадити тренинг, а повратак у Београд следи у петак када почињу припреме за отварање сезоне у хали „Александар Николић” и премијерну утакмицу у регионалном такмичењу.

Скочи на траку са алаткама