Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda preokretom do važne pobede nad Olimpijakosom

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Izabranici Vladana Milojevića uspeli su da nadoknade zaostatak iz prvog dela igre i postignu tri pogotka u drugom poluvremenu, te trijumfuju u susretu sa grčkim Olimpijakosom (3:1) u okviru drugog kola, grupne faze Lige šampiona. Radost našem timu doneli su Vulić, Milunović i Boaći.

Stadion: “Rajko Mitić”.

Sudija: Benoa Bastien.

Strelci: Semedo u 37. minutu za Olimpijakos, a Vulić u 62, Milunović u 87. i Boaći u 90. minutu za Crvenu zvezdu.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Kanjas (od 73. Petrović), Jovančić (od 55. Vulić), Marin, Garsija, Van La Para (od 61. Boaći), Tomane.

Rezerve: Popović, Pankov, Žander, Petrović, Vulić, Vukanović, Boaći.

Olimpijakos: Sa, Cimikas, Semedo, Meriah, Torosidis, Kamara (od 89. El Arabi), Bučalakis, Benzija, Lovera (od 61. Podens), Masuras (od 79. Elabdelaui), Gerero.

Rezerve: Alan, Giljerme, Podens, El Arabi, Elabdelaui, Valbuena, Papadopulos.

Žuti kartoni: Rodić, Van La Para, Boaći, Petrović (Crvena zvezda), Benzija (Olimpijakos).

Crveni karton: Benzija (Olimpijakos).

Duel između Crvene zvezde i Olimpijakosa u okviru grupne faze Lige šampiona je prvi takmičarski susret između dva crveno-bela kluba, a prethodno su odigrali pet prijateljskih mečeva.

Mirno su obe strane ušle u utakmicu, uglavnom se igralo oprezno i na sredini terena. Primetno je da je naš tim, u uvodnim trenucima meča, konstantno vršio presing na poslednju liniju Olimpijakosa preko Marina i Tomanea. Prvo uzbuđenje u kaznenom prostoru grčkog tima, dogodilo se u 10. minutu kada je Rodić prošao po levoj strani i centrirao, ali je lopta bila za nijansu brža od naših napadača. Nekoliko minuta kasnije, zapretio je i Marin iz slobodnog udarca, uputivši oštar centaršut, ali su defanzivci Olimpijakosa uspeli da intervenišu.

Opasan pokušaj Gerera u 23. minutu kada je prihvatio loptu na više od dvadeset metara od gola Borjana, okrenuo se i odmah šutirao, ali pored leve stative. Zapretili su beogradski crveno-beli u 31. minutu kada je Marin izveo korner i centrirao pravo na Rodića, ali je udarac glavom našeg levog beka, završio pored gola. Olimpijakos je stigao do prednosti u 37. minutu. Izveo je prekid Masuras, a Semedo je spretno reagovao u kaznenom prostoru našeg tima i postigao pogodak. Na drugoj strani, odlična prilika za Crvenu zvezdu. Centrirao je Marin iz kornera, lopta se odbijala od nekoliko fudbalera oba tima da bi došla do Jovančića koji atraktivno pokušava, ali Sa uspeva da zaustavi udarac našeg veziste.

U uvodnim trenucima drugog poluvremena, nakon kombinovanja naših veznih fudbalera, pokušao je Jovančić udarcem sa distance, ali lopta je otišla preko prečke gola portugalskog čuvara mreže. Napadali su izabranici Vladana Milojevića od samog starta drugog dela igre. Odlično je prošao Gobeljić po desnoj strani, zavrnuo loptu u šesnaesterac i pronašao Van La Paru koji je šutirao iz prve, ali preko gola. Olimpijakos je ostao sa igračem manje u 57. minutu kada je zbog oštrog starta, sudija Bastien pokazao drugi žuti karton Benziji.

Crvena zvezda je došla do izjednačenja u 62. minutu. Izvukao se Tomane na levu stranu, odigrao povratni pas koji je presekao Semedo, ali je lopta došla do Vulića koji je snažno šutirao iz trka u dalji ugao gola Olimpijakosa i poravnao rezultat. U ovim trenucima meča se konstantno igralo ispred šesnaesterca grčkog tima, povukli su se gosti, a naši fudbaleri su pokušavali da pronađu put do gola koji čuva Sa. Kombinovali su Rodić i Garsija na levoj strani, a naš bek je uputio oštar centaršut za Boaćija, koji je uspeo da zahvati loptu glavom, ali bez promene rezultata.

Šutirao je snažno Kamara u 85. minutu, ali je Borjan sjajno intervenisao i  poslao loptu u korner. Zapretio je i Merijah nakon prekida, ali nije uspeo dobro da zahvati loptu sa nekoliko metara. Naš klub je stigao do preokreta u 87. minutu, a junak meča u tim trenucima bio je Nemanja Milunović. Izveo je Marin udarac iz ugla, a naš stameni defanzivac je nadskočio svog čuvara i poslao loptu u mrežu gostiju. Odmah su izabranici Vladana Milojevića postigli i treći pogodak. Ponovo je Marin asistirao, a najviši u skoku bio je Boaći, čiji udarac glavom od stative ulazi u gol Olimpijakosa. Mogli su beogradski crveno-beli da postignu i četvrti pogodak preko Garsije, ali je rezultat ostao 3:1 za naš tim.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama