Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда преокретом до важне победе над Олимпијакосом

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Изабраници Владана Милојевића успели су да надокнаде заостатак из првог дела игре и постигну три поготка у другом полувремену, те тријумфују у сусрету са грчким Олимпијакосом (3:1) у оквиру другог кола, групне фазе Лиге шампиона. Радост нашем тиму донели су Вулић, Милуновић и Боаћи.

Стадион: “Рајко Митић”.

Судија: Беноа Бастиен.

Стрелци: Семедо у 37. минуту за Олимпијакос, а Вулић у 62, Милуновић у 87. и Боаћи у 90. минуту за Црвену звезду.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Кањас (од 73. Петровић), Јованчић (од 55. Вулић), Марин, Гарсија, Ван Ла Пара (од 61. Боаћи), Томане.

Резерве: Поповић, Панков, Жандер, Петровић, Вулић, Вукановић, Боаћи.

Олимпијакос: Са, Цимикас, Семедо, Мериах, Торосидис, Камара (од 89. Ел Араби), Бучалакис, Бензија, Ловера (од 61. Поденс), Масурас (од 79. Елабделауи), Гереро.

Резерве: Алан, Гиљерме, Поденс, Ел Араби, Елабделауи, Валбуена, Пападопулос.

Жути картони: Родић, Ван Ла Пара, Боаћи, Петровић (Црвена звезда), Бензија (Олимпијакос).

Црвени картон: Бензија (Олимпијакос).

Дуел између Црвене звезде и Олимпијакоса у оквиру групне фазе Лиге шампиона је први такмичарски сусрет између два црвено-бела клуба, а претходно су одиграли пет пријатељских мечева.

Мирно су обе стране ушле у утакмицу, углавном се играло опрезно и на средини терена. Приметно је да је наш тим, у уводним тренуцима меча, константно вршио пресинг на последњу линију Олимпијакоса преко Марина и Томанеа. Прво узбуђење у казненом простору грчког тима, догодило се у 10. минуту када је Родић прошао по левој страни и центрирао, али је лопта била за нијансу бржа од наших нападача. Неколико минута касније, запретио је и Марин из слободног ударца, упутивши оштар центаршут, али су дефанзивци Олимпијакоса успели да интервенишу.

Опасан покушај Герера у 23. минуту када је прихватио лопту на више од двадесет метара од гола Борјана, окренуо се и одмах шутирао, али поред леве стативе. Запретили су београдски црвено-бели у 31. минуту када је Марин извео корнер и центрирао право на Родића, али је ударац главом нашег левог бека, завршио поред гола. Олимпијакос је стигао до предности у 37. минуту. Извео је прекид Масурас, а Семедо је спретно реаговао у казненом простору нашег тима и постигао погодак. На другој страни, одлична прилика за Црвену звезду. Центрирао је Марин из корнера, лопта се одбијала од неколико фудбалера оба тима да би дошла до Јованчића који атрактивно покушава, али Са успева да заустави ударац нашег везисте.

У уводним тренуцима другог полувремена, након комбиновања наших везних фудбалера, покушао је Јованчић ударцем са дистанце, али лопта је отишла преко пречке гола португалског чувара мреже. Нападали су изабраници Владана Милојевића од самог старта другог дела игре. Одлично је прошао Гобељић по десној страни, заврнуо лопту у шеснаестерац и пронашао Ван Ла Пару који је шутирао из прве, али преко гола. Олимпијакос је остао са играчем мање у 57. минуту када је због оштрог старта, судија Бастиен показао други жути картон Бензији.

Црвена звезда је дошла до изједначења у 62. минуту. Извукао се Томане на леву страну, одиграо повратни пас који је пресекао Семедо, али је лопта дошла до Вулића који је снажно шутирао из трка у даљи угао гола Олимпијакоса и поравнао резултат. У овим тренуцима меча се константно играло испред шеснаестерца грчког тима, повукли су се гости, а наши фудбалери су покушавали да пронађу пут до гола који чува Са. Комбиновали су Родић и Гарсија на левој страни, а наш бек је упутио оштар центаршут за Боаћија, који је успео да захвати лопту главом, али без промене резултата.

Шутирао је снажно Камара у 85. минуту, али је Борјан сјајно интервенисао и  послао лопту у корнер. Запретио је и Меријах након прекида, али није успео добро да захвати лопту са неколико метара. Наш клуб је стигао до преокрета у 87. минуту, а јунак меча у тим тренуцима био је Немања Милуновић. Извео је Марин ударац из угла, а наш стамени дефанзивац је надскочио свог чувара и послао лопту у мрежу гостију. Одмах су изабраници Владана Милојевића постигли и трећи погодак. Поново је Марин асистирао, а највиши у скоку био је Боаћи, чији ударац главом од стативе улази у гол Олимпијакоса. Могли су београдски црвено-бели да постигну и четврти погодак преко Гарсије, али је резултат остао 3:1 за наш тим.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама