Хокеј Хокеј/Вести

Велико браво за експедитивност Савеза, директора такмичења и врлог нам вечитог ривала!

Драги љубитељи хокеја на леду, наравно, наслов који сте видели саркастичан је. Искрено, оно што би хтели да напишемо у овом тексту остаће неизречено јер не желимо да будемо вулгарни, нити да падамо на ниво хохштаплера који раде у српском хокеју. Али ћемо и овај пут, као увек до сада, бити сурово искрени.

Наиме, данас је освануо текст на сајту Савеза за хокеј на леду Србије, где каже да је напокон кренуло домаће такмичење за млађе категорије, и да је, по речима директора такмичења Богдана Дабовића, уложен велики напор како би се направио адекватан распоред узимајући у обзир све околности.  Даље дотићни Дабовић каже:

“Управо из тог разлога Управни одбор је током лета изгласао Правилник који ће санкционисати клубове који се не буду придржавали распореда одигравања утакмица. Подседтићу зато да је за други овакав преступ, осим одузимања бода, предвиђена и новчана казна, а за трећи овакав прекршај санкција је избацивање клуба из такмичења. Искрено се надам да до тога неће доћи и да ће се сви клубови придржавати распореда”.

И тако је директор такмичења, у име Савеза, казнио селекције Црвене звезде (У12, 14 и 16) тиме што је неодигране утакмице против Партизана регистровао резултатом 5:0 за Партизан, плус је Звездиним селекцијама одузет и по један бод.

Све би то било лепо да људи из Црвене звезде нису послали допис са молбом да се утакмице одложе, а који Савез и директор такмичења нису прихватили јер на то није пристао Партизан. Па добро, онда морамо да изложимо ствари потпуној истини како би сви љубитељи хокеја знали о чему се ради.

Наиме, деца Црвене звезде (а то сте могли да пратите на нашем порталу) одрадила су одличне (већином) суве припреме. Од повратка у Београд, Звездина деца су била свега 3-4 пута на леду и клуб је управо због тога послао допис са молбом за одлагање јер су се плашили да због неспремности може да дође до повреда. Ето, неко ће сада питати: зар и комшије нису биле у истом проблему? Одговор је: нису. Колико смо ми успели да сазнамо, Партизан је закупио готово све могуће термине за тренирање, а поред тога ни људи са Таша нису били нешто вољни да Звезди изађу у сусрет око термина за тренирање, па су наши клинци остали ускраћени за исте.

Наравно, врле нам комшије нису биле вољне да се утакмице одложе, па је Богдан Дабовић једва дочекао да ове сезоне испуњава све одредбе Правилника. Е, па, господине Дабовићу и ви хохштаплери из Савеза, пренећемо вам један коментар на који смо набасали поводом ове ваше лакрдије.

“Лично мислим да не треба играти мечеве између клубова где функционер једног клуба (знамо ми да је он чак и председник из сенке, не брините) шамара тренера другог клуба, а да после нико ништа није видео и нико не буде санкционисан. Када УЛОЖИТЕ ВЕЛИКИ НАПОР и казните виновника тог инцидента онда се играјте полицајца на “сиротињи”. Чисто да се обезбеде услови да сви учесници спортске приредбе не страхују од насилног понашања руководилаца.”

Ето, и ми овог пута желимо да вас похвалимо. У скалду са тим похвалама, искрено се надамо да ће вам ускоро доћи крај. Само желимо да не заборавите једну ствар: Због Црвене звезде сте у свакој од селекција (У18, 20 и сениори) прошле сезоне остварили успехе које сте остварили. Зато се срамите за све ваше потезе које вучете према овом клубу, гробарчине једне неопеване!!! (Овом приликом се извињавамо свим искреним спортским радницима и бившим хокејашима и тренерима Партизана који су јасно и гласно, у многим ситуацијама, изнели свој став. Ово се односи само на вас који овим желите да нам свима огадите сваку врсту нормалног и здравог ривалства)

пс. Само да знате да је ово чист став нашег портала и да нема никакве везе са клубом, нити смо од било кога добили задатак да овако пишемо.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Pa cekaj, zvezda nije dosla na regularno zakazanu utakmicu jer je imala manje treninga od konkurenta, pa misle da to nije fer?
    Odrastes jednom i shvatis da zivot nije fer, nego svi gledaju svoje interese.
    Kao sto Zvezda ne bi odbila da igra utakmicu protiv Spartaka iz Subotice koji jos dosta vremena nece ni dobili led, nego bi gledala svoj interes, igrala i pobedila.

    Ali ako, ovako ste im stavili do znanja da ste bas razocarani njihovim ponasanjem… i izgubili obe utakmice 5:0…

    Samo nemojte da se krijete iza potencijalnih povreda jer su to deca koja su uveliko u treningu. To nije realno objasnjenje.

Скочи на траку са алаткама