Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević – Koncentrisano na Olimpijakos

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Crvena zvezda će u okviru drugog kola, grupne faze Lige šampiona, dočekati Olimpijakos u utorak od 21 čas. Šef stručnog štaba našeg tima istakao je da, bez obzira na to što će na tribinama biti fenomenalna atmosfera, igrači moraju da budu fokusirani na teren.

– Ovo nam je druga utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona, odnosno prva pred našim navijačima. Igramo protiv renomiranog protivnika i gajimo poštovanje prema Olimpijakosu. Na izvlačenju grupa smo rekli da su sve ekipe dobre i teško je proceniti realnu snagu protivnika. Očekuje nas spektakl i siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Razlika u odnosu na prošlu godinu je ta što smo iskusniji i verujem da će se to videti na terenu, a raduje me to što ću posle dužeg vremena imati sve igrače na raspolaganju. Ono što tražim od svojih izabranika je da budu koncentrisani svih 90 minuta, jer jedna greška može da odluči utakmicu i reši pitanje pobednika. Olimpijakos ima dobar tim i kontinuitet na klupi u vidu trenera Pedra Martinsa. Nisu bili učesnici najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja prethodnih godina, ali sada su tu i imaju velike ambicije – rekao je Milojević.

Strateg crveno-belih osvrnuo se na stil igre koji forsira Pedro Martins, trener Olimpijakosa.

– Igraju veoma agresivno. Mislim da su podjednako dobri na obe strane terena. Njihova filozofija je slična našoj, imaju veliki broj navijača, a trofeji u vitrinama i bogata istorija im nalažu da moraju da budu u vrhu. Sama činjenica da u timu imaju veliki broj stranaca, pretežno Španaca i Portugalaca, govori o tome kakav je njihov stil igre. Tu je i Jorgos Masuras, momak kog sam trenirao u Panioniosu i koji ima fenomenalan karakter. Došao je kod nas iz treće lige i imao je moje neograničeno poverenje. Ako bih nekad napisao knjigu, Masuras bi mi bio personifikacija vere i ljubavi prema fudbalu.

Šef stručnog štaba našeg tima naglasio je da prijateljski odnos između navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa ne sme da utiče na njegove izabranike.

– Znamo šta znači prijateljstvo između srpskog i grčkog naroda, kao i “bratski odnos” navijača dva crveno-bela kluba, ali na terenu se svako bori za sebe. Imam veliko poverenje u moje igrače, vredni su, dobri su i samo tako treba da nastave. Oni su, kao i ja, fokusirani na igru i na stvari za koje snose odgovornost. Sve ono što se bude događalo na tribinama, ne sme da utiče na nas na terenu. Razmišljamo samo o fudbalu i verujem da ćemo dati sve od sebe u utorak – završio je Milojević.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama