Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Zvezda slavila protiv Šamota

Izvor: RKCZ, zvanični sajt

Rukometaši Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u novoj sezoni. Crveno-beli su savladali ekipu Šamot 65 na gostovanju u Aranđelovcu 25:19 (9:6) i upisali prve bodove.

Turbuletna nedelja, veliki pritisak nakon dva početna poraza i izostanak Nikole Lazića nisu sputali crveno-bele da ostvare pobedu u Aranđelovcu. Veoma čvrste odbrane, „tvrda“ utakmica u prvom poluvremenu je rezultovala malim brojem golova. Matija Nikolić je postigao prvi gol na meču, domaći tim preko Radojičića i Milićevića preokrenuo, da bi usledila velika serija 6:0 u narednih 10 minuta (2:7), tokom kojih je Janko Gemaljević zaustavio dva udarca sa sedam metara, a nakon toga i treći. Ivan Horvat i Matija Nikolić su sa po dva gola predvodili Zvezdu do 2:7 nakon prvog dela prvog poluvremena. Očekivalo se u tom trenutku da će Zvezda utakmicu odvesti u svom smeru, ali su Jelenić i Radojičić smanjili razliku za konačnih 6:9. Poslednjih dva minuta mreže su mirovale.

Malo po malo domaća ekipa je istopila Zvezdinu razliku i stigla do izjednačenja u 42. minutu preko Jelenića (13:13). Pogađali su Utvić i Milićević na suprotnim stranama pred novu Zvezdinu seriju, koja je prelomila utakmicu u korist ekipe koju je na ovom meču vodio Anton Bukilić. Stefan Šaponjić i Miljan Erić su doneli „plus 2“, Radojičić pogodio za priključak, a kapiten Ivan Rajičević je preuzeo odgovornost i uspešno realizovao udarac sa sedam metara, zatim pogodio sa krila još jednom, pratio ga je golom i Bogdan Utvić, iskoristila je Zvezda brojčanu prednost na parketu za 15:19 u 50. minutu. Domaća ekipa nije uspela da u poslednjih deset minuta ozbiljno ugrozi Zvezdinu prednost i da se rezultatski približi, rutinski su crveno-beli meč priveli kraju, dva gola Šaponjića, jedan Horvata za prvu pobedu u sezoni i konačnih 25:19.

Šaponjić, Matija Nikolić i Utvić najefikasniji sa po 5 golova, pratio ih je kapiten Rajičević sa 4.

U narednom kolu Zvezda gostuje u Subotici, ekipi Spartak Vojput.

Šamot 65 – Crvena zvezda 19:25 (6:9)

Aranđelovac, dvorana: SRC „Šumadija“. Gledalaca: 500. Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan). Isključenja: Šamot 14, Crvena zvezda 10 minuta. Sedmerci: Šamot 6 (2), Crvena zvezda 3 (2).

ŠAMOT 65: Radojičić 6, Milićević 4, Jelenić 5, Ranković 1, Preković, Krstić, Stevanović, Lomić 2, Milinić 1, Avramović, Živković, Stojković, Mitrović. Trener: Slobodan Jedoksić

CRVENA ZVEZDA: Jelić, Jovanović, Horvat 3, M.Lazić, Šaponjić 5, Gemaljević, Majes, Rajičević 4, Čolović, Andrejević, Tufegdžić 1, Utvić 5, Abramović, Erić 3, Božović, M.Nikolić 5. Trener: Anton Bukilić

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama