Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda sigurna protiv Mačve

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Izabranici Vladana Milojevića odigrali su sjajnu utakmicu i savladali Mačvu (3:1), u okviru desetog kola Superlige Srbije. Radost Crvenoj zvezdi doneli su Tomane, Ben i Kanjas kome je ovo prvi pogodak u crveno-belom dresu.

Stadion: “Rajko Mitić”.

Gledalaca: 5.864.

Sudija: Dragan Čolović.

Strelci: Tomane u 8, Ben u 32. i Kanjas u 37. minutu za Crvenu zvezdu, a Mijailović u 83. minutu za Mačvu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 60. Pankov), Kanjas (od 81. Petrović), Vulić, Ivanić, Ben, Van La Para, Tomane (od 72. Krstović).

Rezerve: Popović, Pankov, Babić, Petrović, Simić, Vukanović, Krstović.

Mačva: Puletić, Pejović, Tošić, Ivić (od 72. Božić), Jovanović, Jevtić, Marić (od 56. Šušnjar), Ašćerić, Mijailović, Jeremić (od 46. Stevanović), Milosavljević.

Rezerve: Lekić, Vujasin, Šušnjar, Dukić, Stevanović, Božić, Marinković.

Žuti kartoni: Mijailović, Šušnjar, Milosavljević (Mačva).

Crvena zvezda je nakon pobede nad Voždovcem u odloženoj utakmici trećeg kola domaćeg prvenstva, dočekala šabačku Mačvu na stadionu “Rajko Mitić”.

Prvo uzbuđenje videli smo u trećem minutu kada je Ben bocnuo loptu i pokušao da “spoji” Tomanea sa golom, ali je Puletić izleteo na vreme i sprečio opasan napad našeg tima. Slična situacija, dogodila se dva minuta kasnije, sa zamenjenim ulogama, kada je portugalski napadač pokušao da proigra Bena, ali je ponovo golman Mačve bio koncentrisan i reagovao na pravi način. Upornost se isplatila našem timu u osmom minutu kada se lopta nakon udarca Kanjasa odbila do Tomanea koji je je reagovao na pravi način i poslao loptu kroz noge Puletića.

Interesantan pokušaj Gajića u 13. minutu, kada je hteo da centrira sa desnog boka, ali je pogodio rogalj gola Mačve. Videli smo identičan pokušaj u 17. minutu, kada je Rodić, takođe, želeći da centrira, uspeo da namuči golmana Puletića koji je vrhom prstiju uspeo da skrene loptu poslatu sa levog boka. Malo je nedostajalo Tomaneu da se ponovo upiše u strelce u 22. minutu. Sjajno je naš napadač povukao loptu po levoj strani i šutirao iz pozicije koju je sam kreirao, ali je golman Mačve uspeo da odbrani taj udarac.

Igrao se 32. minut kada je Crvena zvezda udvostručila prednost. Sjajan pas Van La Pare po sredini za Bena koji je mirno prihvatio loptu, predriblao golmana i elegantno postigao pogodak. Prvi gol u crveno-belom dresu postigao je neumorni vezista Hoze Kanjas u 37. minutu susreta. Šutirao je Gajić, lopta se odbila do španskog internacionalca koji je spretno reagovao i poslao loptu u mrežu. Pokušao je Gajić oštrim dodavanjem da uposli Bena u kaznenom prostoru, ali pravovremena reakcija Jovanovića. Prvo poluvreme je u potpunosti prošlo u znaku Crvene zvezde, utisak je kao da se konstantno igralo ispred gola Mačve.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu nastavili da igraju presing na defanzivnu liniju Mačve i da otežavaju kreaciju tima koji sa klupe predvodi Dragan Aničić. Sjajna akcija u 51. minutu nakon koje je Rodić oštrim pasom pokušao da uposli Tomanea, ali uspeli su defanzivci Mačve da neutrališu naš napad. Imali su Šapčani dobru priliku u 58. minutu kada su nakon gužve u našem kaznenom prostoru pokušali Jevtić i Šušnjar, ali je Borjan uspeo da interveniše i zaustavi napad gostiju.

Ulaskom Pankova u igru, naši defanzivci su se zarotirali. Degenek je prešao na desnu stranu, Gajić na levu, a naša “šestica” je zaigrala u tandemu sa Milunovićem. Malo je falilo Benu da u 63. minutu postigne efektan pogodak iz slobodnog udarca, ali njegov šut završava pored stative gola koji čuva Puletić. Zanimljiv pokušaj Milunovića u 71. minutu kada je nakon centaršuta Bena iz kornera, nadskočio svog čuvara, međutim njegov udarac je otišao preko gola. Nekoliko minuta kasnije, probao je Vulić šutem sa distance da iznenadi Puletića, ali bez promene rezultata.

Počasni pogodak za Mačvu postigao je Mijailović u 83. minutu kada je spretno reagovao nakon gužve u Borjanovom šesnaestercu posle prekida gostiju. Pogotkom defanzivca Mačve postavljen je i konačni rezultat uzbudljivog susreta na stadionu “Rajko  Mitić” koji je završen u našu korist.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama