Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда сигурна против Мачве

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Изабраници Владана Милојевића одиграли су сјајну утакмицу и савладали Мачву (3:1), у оквиру десетог кола Суперлиге Србије. Радост Црвеној звезди донели су Томане, Бен и Кањас коме је ово први погодак у црвено-белом дресу.

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 5.864.

Судија: Драган Чоловић.

Стрелци: Томане у 8, Бен у 32. и Кањас у 37. минуту за Црвену звезду, а Мијаиловић у 83. минуту за Мачву.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић (од 60. Панков), Кањас (од 81. Петровић), Вулић, Иванић, Бен, Ван Ла Пара, Томане (од 72. Крстовић).

Резерве: Поповић, Панков, Бабић, Петровић, Симић, Вукановић, Крстовић.

Мачва: Пулетић, Пејовић, Тошић, Ивић (од 72. Божић), Јовановић, Јевтић, Марић (од 56. Шушњар), Ашћерић, Мијаиловић, Јеремић (од 46. Стевановић), Милосављевић.

Резерве: Лекић, Вујасин, Шушњар, Дукић, Стевановић, Божић, Маринковић.

Жути картони: Мијаиловић, Шушњар, Милосављевић (Мачва).

Црвена звезда је након победе над Вождовцем у одложеној утакмици трећег кола домаћег првенства, дочекала шабачку Мачву на стадиону “Рајко Митић”.

Прво узбуђење видели смо у трећем минуту када је Бен боцнуо лопту и покушао да “споји” Томанеа са голом, али је Пулетић излетео на време и спречио опасан напад нашег тима. Слична ситуација, догодила се два минута касније, са замењеним улогама, када је португалски нападач покушао да проигра Бена, али је поново голман Мачве био концентрисан и реаговао на прави начин. Упорност се исплатила нашем тиму у осмом минуту када се лопта након ударца Кањаса одбила до Томанеа који је је реаговао на прави начин и послао лопту кроз ноге Пулетића.

Интересантан покушај Гајића у 13. минуту, када је хтео да центрира са десног бока, али је погодио рогаљ гола Мачве. Видели смо идентичан покушај у 17. минуту, када је Родић, такође, желећи да центрира, успео да намучи голмана Пулетића који је врхом прстију успео да скрене лопту послату са левог бока. Мало је недостајало Томанеу да се поново упише у стрелце у 22. минуту. Сјајно је наш нападач повукао лопту по левој страни и шутирао из позиције коју је сам креирао, али је голман Мачве успео да одбрани тај ударац.

Играо се 32. минут када је Црвена звезда удвостручила предност. Сјајан пас Ван Ла Паре по средини за Бена који је мирно прихватио лопту, предриблао голмана и елегантно постигао погодак. Први гол у црвено-белом дресу постигао је неуморни везиста Хозе Кањас у 37. минуту сусрета. Шутирао је Гајић, лопта се одбила до шпанског интернационалца који је спретно реаговао и послао лопту у мрежу. Покушао је Гајић оштрим додавањем да упосли Бена у казненом простору, али правовремена реакција Јовановића. Прво полувреме је у потпуности прошло у знаку Црвене звезде, утисак је као да се константно играло испред гола Мачве.

Црвено-бели су у другом полувремену наставили да играју пресинг на дефанзивну линију Мачве и да отежавају креацију тима који са клупе предводи Драган Аничић. Сјајна акција у 51. минуту након које је Родић оштрим пасом покушао да упосли Томанеа, али успели су дефанзивци Мачве да неутралишу наш напад. Имали су Шапчани добру прилику у 58. минуту када су након гужве у нашем казненом простору покушали Јевтић и Шушњар, али је Борјан успео да интервенише и заустави напад гостију.

Уласком Панкова у игру, наши дефанзивци су се заротирали. Дегенек је прешао на десну страну, Гајић на леву, а наша “шестица” је заиграла у тандему са Милуновићем. Мало је фалило Бену да у 63. минуту постигне ефектан погодак из слободног ударца, али његов шут завршава поред стативе гола који чува Пулетић. Занимљив покушај Милуновића у 71. минуту када је након центаршута Бена из корнера, надскочио свог чувара, међутим његов ударац је отишао преко гола. Неколико минута касније, пробао је Вулић шутем са дистанце да изненади Пулетића, али без промене резултата.

Почасни погодак за Мачву постигао је Мијаиловић у 83. минуту када је спретно реаговао након гужве у Борјановом шеснаестерцу после прекида гостију. Поготком дефанзивца Мачве постављен је и коначни резултат узбудљивог сусрета на стадиону “Рајко  Митић” који је завршен у нашу корист.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама