Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Jug prejak za Zvezdu

Izvor: VKCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u 2. kolu Triglav regionalne lige od dubrovačkog Juga na bazenu 25. maj na Dorćolu rezultatom 6:12 (1:2, 1:3, 1:4, 3:3).

Drastično oslabljeni neigranjem Nikole Rađena, Miloša Vukićevića i Kristiana Šulca mladi tim crveno-belih se hrabro suprotstavio velikom favoritu na svom bazenu, ali nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat.

Nisu ni gosti iz Dubrovnika dozvolili iznenađenje, brzo su sa dva gola u mreži Vladimira Mišovića, koji je branio ceo meč, došli do prednosti. Prvo je pogodio Lozina nakon kontre, zatim je i Žuvela iskoristio situaciju sa igračem više, a Marko Janković je smanjio na 1:2, takođe sa igračem više, za kraj prvih osam minuta.

Merkulov i Martinović su zatresli mreže na obe strane na startu druge četvrtine, a razliku Juga uvećali Papanastasiju i Fatović sa dva gola u poslednjem minutu prvog poluvremena, za prednost svog tima 2:5.

U trećem periodu finalista Regionalne lige protekle sezone je potvrdio pobedu. Lončar je postigao dva gola, Lozina i Obradović po jedan, a Adžić je pogodio za Crvenu zvezdu u uvodu poslednjeg minuta za 3:9.

Poslednja četvrtina nam je donela goleadu. Zvezdini mladići se nisu predali, „isprsili“ su se ispred favorizovanog protivnika, koji je već imao „spakovanu“ pobedu, ali nisu uspeli i da dođu do još jednog povratka, kao u derbiju protiv Partizana. Marko Janković je iskoristio jedini kazneni udarac sa pet metara za Zvezdu, Papanastasiju, Merkulov (peterac) i Kržić uzvratili, da bi konačan rezultat postavili Kasum i Janković svojim trećim golom, a šestim za Zvezdu, 6:12.

Marko Janković je sa 3 gola bio najefikasniji, po jedan gol su postigli Kasum, Adžić i Martinović.

Crvena zvezda u narednom kolu putuje u Zagreb na duel protiv aktuelnog šampiona, ekipe Mladosti.

Crvena zvezda – Jug 6:12 (1:2, 1:3, 1:4, 3:3)

Beograd, bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Franulović i Anđelić. Igrač više: Crvena zvezda 8 (2), Jug 11 (5). Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Jug 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Kasum 1, Gligorijević, Vasin, Ilić, Adžić 1, Janković 3, Stojanović, Milojević, Gusarov, Radović, Ivanov, Martinović 1. Trener: Igor Milanović

JUG: Popadić, Macan, Fatović 1, Lončar 2, Kržić 1, Garsija, Lozina 1, Merkulov 3, Papanastasiju 2, Žuvela 1, Benić, Obradović 1, Jarak, Čulina. Trener: Vjekoslav Kobešćak

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama