Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Југ прејак за Звезду

Извор: ВКЦЗ, званични сајт

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 2. колу Триглав регионалне лиге од дубровачког Југа на базену 25. мај на Дорћолу резултатом 6:12 (1:2, 1:3, 1:4, 3:3).

Драстично ослабљени неиграњем Николе Рађена, Милоша Вукићевића и Кристиана Шулца млади тим црвено-белих се храбро супротставио великом фавориту на свом базену, али није успео да понови прошлогодишњи резултат.

Нису ни гости из Дубровника дозволили изненађење, брзо су са два гола у мрежи Владимира Мишовића, који је бранио цео меч, дошли до предности. Прво је погодио Лозина након контре, затим је и Жувела искористио ситуацију са играчем више, а Марко Јанковић је смањио на 1:2, такође са играчем више, за крај првих осам минута.

Меркулов и Мартиновић су затресли мреже на обе стране на старту друге четвртине, а разлику Југа увећали Папанастасију и Фатовић са два гола у последњем минуту првог полувремена, за предност свог тима 2:5.

У трећем периоду финалиста Регионалне лиге протекле сезоне је потврдио победу. Лончар је постигао два гола, Лозина и Обрадовић по један, а Аџић је погодио за Црвену звезду у уводу последњег минута за 3:9.

Последња четвртина нам је донела голеаду. Звездини младићи се нису предали, „испрсили“ су се испред фаворизованог противника, који је већ имао „спаковану“ победу, али нису успели и да дођу до још једног повратка, као у дербију против Партизана. Марко Јанковић је искористио једини казнени ударац са пет метара за Звезду, Папанастасију, Меркулов (петерац) и Кржић узвратили, да би коначан резултат поставили Касум и Јанковић својим трећим голом, а шестим за Звезду, 6:12.

Марко Јанковић је са 3 гола био најефикаснији, по један гол су постигли Касум, Аџић и Мартиновић.

Црвена звезда у наредном колу путује у Загреб на дуел против актуелног шампиона, екипе Младости.

Црвена звезда – Југ 6:12 (1:2, 1:3, 1:4, 3:3)

Београд, базен: „Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Франуловић и Анђелић. Играч више: Црвена звезда 8 (2), Југ 11 (5). Петерци: Црвена звезда 1 (1), Југ 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Касум 1, Глигоријевић, Васин, Илић, Аџић 1, Јанковић 3, Стојановић, Милојевић, Гусаров, Радовић, Иванов, Мартиновић 1. Тренер: Игор Милановић

ЈУГ: Попадић, Мацан, Фатовић 1, Лончар 2, Кржић 1, Гарсија, Лозина 1, Меркулов 3, Папанастасију 2, Жувела 1, Бенић, Обрадовић 1, Јарак, Чулина. Тренер: Вјекослав Кобешћак

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама