Hokej Hokej/Vesti

Andrej Cvik pred početak IHL-a

Pred početak IHL sezone i Zvezdine prve utakmice protiv ekipe Medveščak Zagreba, razgovarali smo sa levim krilom naših oklopnika Andrejom Cvikom. Inače, Cvik je prošlu sezonu u IHL takmičenju, u kojem j Zvezda osvojila svoj prvi regionalni trofej, završio sa 11 golova i 8 asistencija. Evo kako on vidi sutrašnji susret protiv Medveščak Zagreba.

– Počinjemo sezonu protiv nove, spojene ekipe Medveščaka i Zagreba od prošle godine, tako da stvarno ne znamo šta da očekujemo. Gledali smo malo njihove rezultate sa Kontinental Kupa i, osim te utakmice protiv Španaca, nisu se pokazali loše. Zato verujem da sutra neće biti laka utakmica.

Zamolili smo ga da nam kratko prokomentariše i Zvezdin nastup u prvoj rundi Kontinental Kupa.

– Što se tiče našeg učešća na Kontinental Kupu, možemo da budemo zadovoljni ostvarenim učinkom, obzirom na broj treninga koje smo imali pre odlaska. Veoma je to daleko od naše igre, ali trenutno je bilo sasvim dovoljno i pritom lep je osećaj započeti sezonu s peharom, daje dodatnu motivaciju.

Na pitanje s kojom će ekipom biti najteže u ovogodišnjoj IHL sezoni, Cvik kaže:

– Iskreno nisam gledao sastave drugih ekipa u IHL ligi, ali pretpostavljam da će nam standardno utakmice protiv Celja i Triglava biti najteže i najzanimljivije. Takođe od ove nove mlade ekipe Jesenica ne znamo šta da očekujemo.

Od stranaca, pored Rusa Čegrintseva koji je produžio ugovor sa Zvezdom, tu je i Ivan Janković, a pored njega su tu i neki mlađi Zvezdini hokejaši.

– Janković je odličan dodatak ekipi, super se uklopio i na ledu i van njega. Nije on neki “stranac”, poznajem ga duže od nekih mlađih Zvezdinih igrača koji su se priključili timu ove godine. Posebno će nam pomoći u igri sa igračem više. Što se tiče juniora, oni su isto dobri. Realno gledano i većina slovenačkih ekipa ima igrače njihovih godina u sastavu tako da će se oni bez problema nositi sa svim protivnicima. Nisu oni više ni toliko mali, ovde im je mesto i treba da se navikavaju što brže.

Na pitanje: “Šta je najveća snaga ove ekipe?”, Cvik kaže:

– Mislim da će nam pavr plej ove godine biti najveća snaga, a zatim generalno timski duh i drugarstvo među nama koje nas je uvek izvlačilo i u najtežim momentima.

Zahvalili smo se Cviku i poželeli sreću i njemu i njegovim saigračima u ovoj novoj IHL sezoni sa željom da nas ponovo obraduju i osvoje ovo takmičenje.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama