Хокеј Хокеј/Вести

Андреј Цвик пред почетак ИХЛ-а

Пред почетак ИХЛ сезоне и Звездине прве утакмице против екипе Медвешчак Загреба, разговарали смо са левим крилом наших оклопника Андрејом Цвиком. Иначе, Цвик је прошлу сезону у ИХЛ такмичењу, у којем ј Звезда освојила свој први регионални трофеј, завршио са 11 голова и 8 асистенција. Ево како он види сутрашњи сусрет против Медвешчак Загреба.

– Почињемо сезону против нове, спојене екипе Медвешчака и Загреба од прошле године, тако да стварно не знамо шта да очекујемо. Гледали смо мало њихове резултате са Континентал Купа и, осим те утакмице против Шпанаца, нису се показали лоше. Зато верујем да сутра неће бити лака утакмица.

Замолили смо га да нам кратко прокоментарише и Звездин наступ у првој рунди Континентал Купа.

– Што се тиче нашег учешћа на Континентал Купу, можемо да будемо задовољни оствареним учинком, обзиром на број тренинга које смо имали пре одласка. Веома је то далеко од наше игре, али тренутно је било сасвим довољно и притом леп је осећај започети сезону с пехаром, даје додатну мотивацију.

На питање с којом ће екипом бити најтеже у овогодишњој ИХЛ сезони, Цвик каже:

– Искрено нисам гледао саставе других екипа у ИХЛ лиги, али претпостављам да ће нам стандардно утакмице против Цеља и Триглава бити најтеже и најзанимљивије. Такође од ове нове младе екипе Јесеница не знамо шта да очекујемо.

Од странаца, поред Руса Чегринтсева који је продужио уговор са Звездом, ту је и Иван Јанковић, а поред њега су ту и неки млађи Звездини хокејаши.

– Јанковић је одличан додатак екипи, супер се уклопио и на леду и ван њега. Није он неки “странац”, познајем га дуже од неких млађих Звездиних играча који су се прикључили тиму ове године. Посебно ће нам помоћи у игри са играчем више. Што се тиче јуниора, они су исто добри. Реално гледано и већина словеначких екипа има играче њихових година у саставу тако да ће се они без проблема носити са свим противницима. Нису они више ни толико мали, овде им је место и треба да се навикавају што брже.

На питање: “Шта је највећа снага ове екипе?”, Цвик каже:

– Мислим да ће нам павр плеј ове године бити највећа снага, а затим генерално тимски дух и другарство међу нама које нас је увек извлачило и у најтежим моментима.

Захвалили смо се Цвику и пожелели срећу и њему и његовим саиграчима у овој новој ИХЛ сезони са жељом да нас поново обрадују и освоје ово такмичење.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама