Košarka Košarka/Vesti

Zvezda protiv Primorske otvara ABA Superkup

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali u Zagreb na Superkup ABA lige gde ih u četvrtak očekuje start sezone i utakmica četvrtfinala sa “Primorskom” iz Kopra. Meč se igra od 20 časova u dvorani “Dražen Petrović”.

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u Zagreb gde će u četvrtak odigrati prvu zvaničnu utakmicu u novoj takmičarskoj sezoni.

Crveno-bele očekuju obaveze u Superkupu ABA lige, koji se od 26-29.septembra održava u Zagrebu. Ekipa Crvene zvezde na startu ovog turnira po novom formatu igra sa novajlijom u regionalnom takmičenju ekipom „Primorske” iz Kopra.

Meč u dvorani „Dražen Petrović” počinje u četvrtak u 20 časova.

Ovo će biti prvi zvaničan duel dve ekipe u nekom takmičenju, podsetimo ekipa „Primorske” kao šampiona ABA2 lige plasirala se u elitno regionalno takmičenje,ali je svoj kvalitet pokazala i potpunom dominacijom u lokalnim okvirima, pošto je u Sloveniji osvojila Superkup, nacionalni kup i konačno prvenstvo Slovenije.

Klub koji je zvanično nastao 2016.godine sa ekipom „Lastovka Domžale” nije pravio prevelike promene u rosteru pred ovu sezonu. Stigli su Lazić iz Olimpije, Hot iz Astane, Dimec iz Lietkabelisa i Nejc Barić iz Zlatoroga.

Ekipu su prošle sezone koja je bila trofejna vodili su iskusni Jagodić Kuridža, I nekadašnji centar Crvene zvezde Ivan Marinković.

Pred utakmice u dvorani “Dražen Petrović” održana je zajednička konferencija četvorice trenera čije ekipe će odigrati svoje četvrtfinalne mečeve u četvrtak. Među njima je I trener crveno-belih Milan Tomić:

“Iskoristio bi ovu priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu u halu očekuju ih dobre keipe I mislim da je bolje da gledaju uživo sve ove utakmice, nego da sede u nekom kafiću I da piju kafu. Osvojili smo prošle godine Superkup u Laktašima , kada smo dolazili prošle godine svi su pričali “nije toliko važno ali dobro da se osvoji…Hajde neka bude isto i ove godine. Nismo na 100 posto, a očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je pokazala svoj kvalitet i u ovom pripremnom periodu što se vidi I po rezultatima gde nisu izgubili ni jednu utakmicu” rekao je u obraćanju trener crveno-belih.

Trener Primorske Jurica Golemac: “Čast nam je što smo ovde, i što smo u društvu ovakvih ekipa i trenera. Pokušaćemo da pokažemo da smo ozbiljni, da nismo samo simpatični . Nismo do sada igrali protiv ekipe kao što je Crvena zvezda, Evroligaš, iskusna ekipa, odlično vođena. Radujem se da vidim kako ćemo izgledati protiv tave ekipe” rekao je trener ekipe iz Kopra.

Kompletan raspored utakmica Superkupa:

ABA Super Cup, četvrtfinale,

Četvrtak, 26.9.2019:
Partizan NIS – Mega Bemax (17:00)
Crvena zvezda mts – Koper Primorska (20:00)

Petak, 27.9.2019:
Cedevita Olimpija – FMP (17:00)
Budućnost VOLI – Cibona (20:30)

Polufinale, Subota, 28.9.2019:
Partizan NIS/Mega Bemax – Crvena zvezda mts/Koper Primorska (17:00)
Cedevita Olimpija/FMP – Budućnost VOLI/Cibona (20:00)

Finale je na program u nedelju od 20 časova u dvorani “Dražen Petrović”.

Izvor: KK Crvena zvezda

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama