Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда победом против Ирбиса обезбедила другу рунду Континентал Купа

Након што су црвено-бели оклопници савладали у прве две утакмице екипе Акурејрара и Зејтинбурнуа, очекивало се да и у трећој утакмици наши хокејаши славе. То се и десило, мада је бугарска екипа дала све од себе не би ли помрсила рачуна нашим оклопницима.

Црвена звезда -Ирбис 5:3 (0:0, 4:2, 1:1)

Прва трећина протекла је у благој надмоћи наше екипе која је више нападала, али никако није успевала да пронађе пут до противничког гола. Није ни Ирбис био без шанси али је Звездина одбрана успешно решавала нападе бугарске екипе, па се на први одмор отишло са резултатом 0:0.

Фото: ЦЗБГ портал

А онда је Звезда мало додала гас на почетку друге трећине и прво голом Угљеше Новаковића (асистеницја Даниел Михал) у 22. минути, а онда након свега 15-ак секунди и голом Даниела Михала (асистенција Угљеша Новаковић), дошла у водство од 2:0. Ипак, мала неопрезност у одбрани и опуштање након брзог водства (играо се 24. минут) довела је до тога да екипа Ирбиса прво смањи на 2:1  голом Јураја Душичка, а онда и голом Мартина Накова у 26. минути да дође и до изједначења 2:2. Ипак, Звездини хокејаши су се брзо вратили у ритам и преко Даниела Михала (асистенција Марко ДраговићУгљеша Новаковић)дошли у водство од 3:2 (28. минут). Опседала је Звезда у наредном периоду гол бугарске екипе, а пак се закопрцао у њиховој мрежи у 34. минути. Стрелац је био, ако други до, одлични Рус Вјачеслав Чегринтсев (асистенција Иван ЈанковићМарко Бркушанин). Било је то 4:2 за црвено-беле. До краја овог периода Звездини хокејаши су имали још неколико изгледних прилика, али се резултат није променио.

Фото: ЦЗБГ портал

Последњи период почео је голом за црвено-беле. Иако су у тим тренуцима играли са играчем мање (искључен Иван Јанковић), црвено-бели су преко Марка Драговића (асистенција Иван Анић) дошли до свог петог поготка и водства од 5:2. Звездини оклопници су наставили са одличном игром, претили су, али су пак у мрежу ипак сместили играчи Ирбиса и то у 56. минути овог меча. Стрелац је био Андреј Тиурин. Ирбис је до краја меча постигао још један гол, а стрелац је био Душан Хроми, међутим тај гол није признат па је остало 5:3 за Црвену звезду.

Фото: ЦЗБГ портал

Црвена звезда: Степановић, Југ, Младеновић, Вукићевић, Таракан, Д. Јанковић, Даниел 2 (1 ас.), Новаковић 1 (2 ас.), Поповић, Цвик, Шпањевић, Гвозденовић, Марковић, Машић, Подунавац, И. Јанковић (1 ас.), Анић (1 ас.), Бркушанин (1 ас.), Анђелковић, Драговић 1 (1 ас.), Вуковић, Чегринтсев 1. Тренер: Јовица Рус

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Iznenadjujuce lako su osvojili prvo mesto. Vidi se da igraci napreduju zadnjih godina. Bice ovo lepa sezona iako se kasni sa ledom i pripremama. Samo da hokej opstane, ova Zvezdina borba je borba za Srpski hokej. Samo napred

Скочи на траку са алаткама