Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

„Vučice“ ispod Čačalice traže bodove

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dve pobede i po jedan remi i poraz dosadašnji je učinak naših fudbalerki na startu ovosezonske Super lige Srbije u fudbalu za žene. Pet bodova zaostatka za dvojcem na čelu tabele, primorava naše igračice da u svaku utakmicu ulaze sa imperativom pobede.

U 5. kolu crveno-bele očekuje duel u Požarevcu protiv istoimene ekipe. Bez ikakve želje da omalovažimo ekipu Požarevca, mora se istaći da sve sem ubedljivog trijumfa naših devojaka predstavljalo bi prvorazredno iznenađenje. Domaće igračice su u prva četiri prvenstvena meča ostvarile isto toliko poraza, a i gol koeficijent je po njih više nego poražavajući. I dalje nisu uspele da zatresu mrežu protivnika, a čak 21 put su vadile loptu iz svoje mreže . Shodno ostvarenim rezultatima jasno je da će u aktuelnoj sezoni voditi grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih srpskih ženskih fudbalskih kolektiva.

U međusobnim duelima crveno-bele su daleko uspešnije. Jedan jedini trijumf Požarevljanke su ostvarile u sezoni 2013/14 kada su u Beogradu iznenađujuće odnele bodove slavivši rezultatom 2:1. U prethodnoj sezoni Crvena zvezda je ostvarila oba trijumfa, a posebno su „Vučice“ bile efikasne na našem stadionu slavivši sa više nego ubedljivih 11:0.

Shodno činjenici da se očekuje siguran trijumf, jasno je da će na teren verovatno istrčati i devojke koje do sada i nisu imale prilike da zabeleže više minuta na terenu, jer treba naglasiti da već u sredu 25. septembra sledi veoma važan susret protiv zemunske Sloge. Istovremeno, predstojeći susret može biti i dobra prilika da pojedine igračice vrate izgubljeno samopouzdanje i da dobrom i efikasnom igrom pokažu da je kriza definitivno iza njih.

  • – Super liga Srbije u fudbalu za žene, 5. kolo:
    ŽFK Požarevac – ŽFK Crvena zvezda
    Stadion: „Vašarište“, Požarevac
    Datum: Nedelja 22. septembar
    Početak: 14 časova

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama