Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda slavila i protiv turskog Zejtinburnua

Utakmica između turske ekipe Zejtinburnu i naše Crvene zvezde odlučivala je o tome koja će ekipa u poslednje kolo ući sa gotovo sigurnom prednošću i plasmanom u naredni krug ovog takmičenja. Ekipa Zejtinburnua, sastavljena od domaćih igrača potpomognutih sa tri Ukrajinca, dva Šveđana i po jednim Amerikancem i Rusom, predstavila se kao tvrd orah. Ipak, crveno-beli su uspeli da slome tursku ekipu i dođu na korak od plasmana u sledeći krug Kontinental Kupa.

Crvena zvezda – Zejtinburnu 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Prva trećina nije dobro pošla po naše oklopnike. U 8. minuti susreta Halil Jusuf je doveo ekipu Zejtinburnua u vodstvo od 1:0. Ipak, četa Jovice Rusa se oporavlja od ovog ranog gola turske ekipe i preko Marka Dragovića (asistencija Luka Vukićević) dolazi do izjednačenja 1:1 u 14 minuti. I pored toga što je pred kraj ovog perioda Zvezda imala u jednom trenutku i dva igrača više, mreže su mirovale.

Druga trećina počinje kao iz snova. Nakon samo 28 sekundi Rus Vjačeslav Čegrintsev, na asistenciju kapitena Brkušanina, dovodi crveno-bele oklopnike u vodstvo od 2:1. A u 31. minuti, nakon što je igrač turske ekipe, Amerikanac Dunford, zaradio isključenje, novopridošlica u Zvezdine redove iz ekipe Medveščaka, Ivan Janković, šalje pak u mrežu Zejtinburnua za vodstvo od 3:1 (31. minut). Novu asistenciju prilikom ovog gola zabeležio je kapiten Marko Brkušanin. Domaćin uspeva da se oporavi i u 35. minuti preko Emre Fanera smanjuje na 3:2. A onda su usledila dva isključenja za crveno-bele. Prvo je Pavle Podunavac isključen u 37. minuti, a onda i Luka Vukićević u 38., ali Zvezdina mreža ostala je netaknuta.

Poslednji period počinje sa serijom isključenja na obe strane, a Zvezda uspeva to da iskoristi u 50. minuti susreta i da preko Ivana Jankovića dođe u vodstvo od 4:2. Samo 3 minute kasnije Ivan Anić šalje pak u mrežu domaćina (asistencija Marko Dragović) za velikih 5:2. I onda u poslednjoj minuti ovog susreta Ivan Janković postiže svoj treći pogodak za 6:2. Bio je ovo i konačan ishod ovog duela.

Crvena zvezda: Stepanović, Jug, Mladenović, Vukićević (1 as.), Tarakan, D. Janković, Daniel, Novaković, Popović, Cvik, Španjević, Gvozdenović, Marković, Mašić, Podunavac, I. Janković 3, Anić 1, Brkušanin (2 as.), Anđelković, Dragović 1 (1 as.), Vuković, Čegrintsev 1. Trener: Jovica Rus

Sutra (nedelja) od 13 časova na programu je meč protiv bugarske ekipe Irbis.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama