Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Očekujem dobar fudbal u derbiju

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Šef stručnog štaba Vladan Milojević izneo je očekivanja pred 161. večiti derbi koji je na programu sutra, 22. septembra od 18 časova na stadionu Partizana.

– Večiti derbi sam po sebi dosta toga govori. Iako je to prvenstveni duel i obe ekipe dolaze iz evropskih takmičenja mislim da je ovo najveća utakmica u našoj zemlji. Poželeo bih da sutra vidim lepu fudbalsku predstavu u svim segmentima, kako na terenu tako i van njega. Ovaj meč privlači najveću pažnju gledalaca i zato bih voleo da sutra odigramo dobar meč i da uživamo. Radujem se svakoj utakmici bez obzira koliku važnost nosi. Sigurno da svakom akteru prija kada su tribine ispunjene do poslednjeg mesta i kada je atmosfera na najvišem nivou – istakao je Milojević.

Trener crveno-belih osvrnuo se i na igrački kadar, koji će biti znatno drugačiji zbog dozvoljenog broja stranaca.

– Sigurno je da imamo veliki broj stranaca, od kojih samo četiri mogu biti u protokolu. Obavio sam razgovor sa igračima još pre par kola gde sam im predočio situaciju. Oni su profesionalci i sigurno su to shvatili, a na meni je da izaberem koje ću strance upotrebiti. Još uvek nisam doneo odluku ko će od njih početi sutra. Rodić je trenirao juče i mislim da će biti spreman za sutrašnji meč.

Prokomentarisao je Milojević i to što je naš tim označen kao favorit pred sutrašnji duel.

– Na derbiju nema favorita. Na ovom nivou nema ni prednosti domaćeg terena. Ne predstavlja nam pritisak to što smo označeni kao favoriti i ne dajemo preterani značaj tome. Ovo je prvenstvena utakmica, tri boda su najbitnija i stremimo ka tome – jasan je Milojević.

Izneo je i mišljenje o večitom rivalu, ali i napomenuo da su njegovi izabranici fokusirani na meč koji ih očekuje u nedelju.

– Partizan ima dobru ekipu, ali ništa manje nego prošle godine. Trener Milošević je sada već duže vreme u klubu, prošli su kompletne pripreme zajedno i sigurno je da su usvojili njegovu filozofiju. Imaju novog vođu u liku kapitena izraelske reprezentacije koji je doneo nešto novo njihovoj igri.  Kada igrate protiv ekipe kao što je Partizan ne treba vam dodatni motiv. Igrači su svesni svega i ovo je svakako specifična utakmica. Svaki loš ili dobar potez se meri mnogo više nego na ostalim mečevima, ali se baš tada pokazujete koliko ste veliki igrač – zaključio je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama