Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић – Очекујем добар фудбал у дербију

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Шеф стручног штаба Владан Милојевић изнео је очекивања пред 161. вечити дерби који је на програму сутра, 22. септембра од 18 часова на стадиону Партизана.

– Вечити дерби сам по себи доста тога говори. Иако је то првенствени дуел и обе екипе долазе из европских такмичења мислим да је ово највећа утакмица у нашој земљи. Пожелео бих да сутра видим лепу фудбалску представу у свим сегментима, како на терену тако и ван њега. Овај меч привлачи највећу пажњу гледалаца и зато бих волео да сутра одиграмо добар меч и да уживамо. Радујем се свакој утакмици без обзира колику важност носи. Сигурно да сваком актеру прија када су трибине испуњене до последњег места и када је атмосфера на највишем нивоу – истакао је Милојевић.

Тренер црвено-белих осврнуо се и на играчки кадар, који ће бити знатно другачији због дозвољеног броја странаца.

– Сигурно је да имамо велики број странаца, од којих само четири могу бити у протоколу. Обавио сам разговор са играчима још пре пар кола где сам им предочио ситуацију. Они су професионалци и сигурно су то схватили, а на мени је да изаберем које ћу странце употребити. Још увек нисам донео одлуку ко ће од њих почети сутра. Родић је тренирао јуче и мислим да ће бити спреман за сутрашњи меч.

Прокоментарисао је Милојевић и то што је наш тим означен као фаворит пред сутрашњи дуел.

– На дербију нема фаворита. На овом нивоу нема ни предности домаћег терена. Не представља нам притисак то што смо означени као фаворити и не дајемо претерани значај томе. Ово је првенствена утакмица, три бода су најбитнија и стремимо ка томе – јасан је Милојевић.

Изнео је и мишљење о вечитом ривалу, али и напоменуо да су његови изабраници фокусирани на меч који их очекује у недељу.

– Партизан има добру екипу, али ништа мање него прошле године. Тренер Милошевић је сада већ дуже време у клубу, прошли су комплетне припреме заједно и сигурно је да су усвојили његову филозофију. Имају новог вођу у лику капитена израелске репрезентације који је донео нешто ново њиховој игри.  Када играте против екипе као што је Партизан не треба вам додатни мотив. Играчи су свесни свега и ово је свакако специфична утакмица. Сваки лош или добар потез се мери много више него на осталим мечевима, али се баш тада показујете колико сте велики играч – закључио је Милојевић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама