Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Remi u večitom derbiju

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde odigrali su nerešeno 10:10 protiv Partizana u 1. kolu Regionalne vaterpolo lige.

Naši vaterpolisti su dobro započeli meč, poveli, a onda potpuno stali i čitavih 16 minuta nisu uspeli da pronađu put do mreže domaćih. Ipak, u poslednjem periodu igre Zvezda je uspela da sustigne rivala i dođe do boda.

Crveno-beli su golovima Marka Radovića i Veljka Tankosića stigli do vođstva od 2:0 na početku meča. Partizan je prilazio na gol zaostatka, a Radović, pa potom i Adžić su održavali Zvezdino vođstvo. Međutim, naši vaterpolisti su onda stali. Čitavih 16 minuta crveno-beli nisu uspeli da postignu pogodak, a domaći su to iskoristili da preokrenu rezultat u svoju korist i povedu sa 8:4. Seriju Partizana prekinuo je Nikola Rađen u završnici trećeg perioda igre. U poslednjoj četvrtini serijom od tri gola, dva Radovića i jednim Jankovića, Crvena zvezda je smanjila zaostatak na 9:8. Naša ekipa je potom stigla i do izjednačenja preko Jankovića i Šulca, a ispostavilo se na kraju i konačnih 10:10.

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Radović sa 4 gola, a dva je postigao Marko Janković.

Vaterpolisti Crvene zvezde u 2. kolu narednog vikenda dočekuju Jug.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 10:10 (3:4, 3:0, 2:1, 2:5)

Beograd – Bazen: Banjica. Sudije: Vojin Putniković i Vuk Milović. Igrač više: Partizan 10(2), Crvena zvezda 11(4). Peterci: Partizan 3(3), Crvena zvezda 1(1).

PARTIZAN: Bulajić, Jakšić, Barač, Nešić 1, Radulović 2, Andrin, Radanović 3, Mitrović, Vićković, Smiljević 1, Radonjić 3, Gbadamasi, Vlahović, Timotijević. Trener: Stefan Ćirić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum, Gligorijević, Vasin, Ilić, Adžić 1, Janković 2, Rađen 1, Šulc 1, Gusarov, Radović 4, Ivanov, Martinović. Trener: Igor Milanović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama