Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda u dramatičnoj završnici za 3 od 3 u Atini

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili Olimpijakos i drugi put u 3 dana, ovoga puta u dramatičnoj završnici 73:71. Dženkins najefikasniji sa 15 poena, pobedonosni poeni Gista. Sjajna atmosfera u Pireju, i doček za crveno-bele i trenera Tomića.

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su završili mini turneju u Atii, sa tri pobede iz tri meča pošto su u poslednjoj proveri pred povratak u Beograd, savladali Olimpijakos 73:71 ( (20:19, 10:16, 15:20, 28.16)!

Podsetimo, crveno-beli su dva puta savladali Olimpijakos i jednom Peristeri u 4 dana i pokazali da spremni dočekuju početak sezone.


Druga pobeda u Pireju nakon zatvorene utakmice koja je odigrana u utorak, došla je nakon velikog preokreta u poslednjoj deonici I dramatične završice u kojoj je Džejms Gist poentirao pored Jorgosa Printezisa za konačnih 73:71.

Čarls Dženkins je bio najefikasniji u redovima Crvene zvezde sa 15 poena, od čega je 13 dao u poslednjoj deonici koju su crveno-beli rešili u svoju korist čak sa 28:16.

Crvena zvezda je ovaj meč koji je bio I svečarskog karaktera zbog atmosphere koju su napravili navijači Olimpijakosa, ali I dodele specijalne nagrade treneru Milanu Tomiću koji je ostavio ogroman trag u Pireju, odigrala bez Stratosa Perperoglua (odmarao) kao i Lazića, Fajea i Kuzmića koji su ostali u Beogradu.


Bila je ovo i generalna provera Zvezde pred povratak u Beograd i put u Zagreb gde crveno-bele čeka ABA Superkup, pre toga novi tim Crvene zvezde predstaviće se domaćoj javnosti na “Media Day” Evrolige koji se održava u nedelju.

KK Crvena zvezda mts: D. Braun 10 p+4 sk, 2 ukradene, Čović 3+4 as+3sk, L. Braun 9 + 4 as, Davidovac 2 +3 sk, Nenadić, Beron 13, Dobrić 2, Gist 8+6 sk +2ukr, Dženkins 15 + 4 sk, Simanić, N. Jovanović 2 p, Odžo 9 +4 sk. Trener: Milan Tomić

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama