Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Победа у драматичној завршници за 3 од 3 у Атини

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили Олимпијакос и други пут у 3 дана, овога пута у драматичној завршници 73:71. Џенкинс најефикаснији са 15 поена, победоносни поени Гиста. Сјајна атмосфера у Пиреју, и дочек за црвено-беле и тренера Томића.

Кошаркаши Црвене звезде тријумфално су завршили мини турнеју у Атии, са три победе из три меча пошто су у последњој провери пред повратак у Београд, савладали Олимпијакос 73:71 ( (20:19, 10:16, 15:20, 28.16)!

Подсетимо, црвено-бели су два пута савладали Олимпијакос и једном Перистери у 4 дана и показали да спремни дочекују почетак сезоне.


Друга победа у Пиреју након затворене утакмице која је одиграна у уторак, дошла је након великог преокрета у последњој деоници И драматичне завршице у којој је Џејмс Гист поентирао поред Јоргоса Принтезиса за коначних 73:71.

Чарлс Џенкинс је био најефикаснији у редовима Црвене звезде са 15 поена, од чега је 13 дао у последњој деоници коју су црвено-бели решили у своју корист чак са 28:16.

Црвена звезда је овај меч који је био И свечарског карактера због атмоспхере коју су направили навијачи Олимпијакоса, али И доделе специјалне награде тренеру Милану Томићу који је оставио огроман траг у Пиреју, одиграла без Стратоса Перпероглуа (одмарао) као и Лазића, Фајеа и Кузмића који су остали у Београду.


Била је ово и генерална провера Звезде пред повратак у Београд и пут у Загреб где црвено-беле чека АБА Суперкуп, пре тога нови тим Црвене звезде представиће се домаћој јавности на “Медиа Даy” Евролиге који се одржава у недељу.

КК Црвена звезда мтс: Д. Браун 10 п+4 ск, 2 украдене, Човић 3+4 ас+3ск, Л. Браун 9 + 4 ас, Давидовац 2 +3 ск, Ненадић, Берон 13, Добрић 2, Гист 8+6 ск +2укр, Џенкинс 15 + 4 ск, Симанић, Н. Јовановић 2 п, Оџо 9 +4 ск. Тренер: Милан Томић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама