Fudbal Fudbal/Vesti

Neodgovornost ili nezainteresovanost

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Da podsetimo,…
…prošlo je nešto više od dva meseca od kako su rukovodstvo i stručni štab našeg ženskog fudbalskog kolektiva samouvereno izjavili kako je baš ova sezona ta, ta u kojoj će se pobede nizati i u kojoj će ŽFK Crvena zvezda konačno preuzeti primat u srpskom ženskom fudbalu.
Period za nama doneo nam je dosta dobre partije na nikad završenom Međunarodnom turniru prijateljstva, rutinsku ubedljivu pobedu u Novom Sadu na startu šampionata, a zatim su se svi snovi raspršili kao mehur sapunice. Na više nego zaslužen poraz kod kuće od zvaničnog šampiona, nadovezao se remi, koji je ravan porazu, u Nišu i sve priče o baš toj sezoni su nestale kao što su i nastale.
Kao odgovor na više nego opravdani kritički stav naš portal je od strane neodgovornih pojedinaca dobio samo salve uvreda potkrepljene notornim lažima, ali sve to samo je dodatno ulilo snagu za borbu čiji je cilj da samo Zvezda dobije, jer klub mora iz svega izaći jači i usmeren na putanju koja vodi ka onome sto je zajednički cilj svih nas.

Mnogo toga je izrečeno u prethodnim danima. Otvoreno smo iznosili činjenice vezane za rad u klubu, ali i onom drugom pojmu koji se definiše kao suprotan pojam pojma rada. Govorili smo o fizičkoj spremi, ali i o onome čije značenje negira njeno postojanje. Pisali smo o tehničko-taktičkim zamislima, ali i o nepostojanju istih. Isticali smo da nam nedostaje zajedništvo i timski duh kao najmanji zajednički sadržalac koji bi u nekim presudnim trenucima omogućio da tas na vagi baš kada je neophodno pretegne na našu stranu.
Jednostavno, ne postoji onaj kohezioni faktor koji bi sve navedeno utvrdio, uobličio, uradio i na kraju prezentovao samo u jednom cilju, a cilj je dobrobit Crvene zvezde kojem svi moramo da se podredimo.

Prethodnog vikenda naše devojke su teškom mukom stigle do očekivanih bodova protiv gošći iz Kragujevca. I sama pobeda, iako bila minimalna, nije mogla da prikrije sve ispoljene slabosti, ali pobedi se u zube ne gleda.
Nakon uobičajenog dana pauze nakon prvenstvene utakmice, usledilo je prvo okupljanje koje po svim normativima zdravorazumskog vođenja tima i pre samog trenažnog procesa morao bi da obuhvati analizu učinjenog na prvenstvenoj utakmici, analizu svega dobrog i manje dobrog kako bi se ukazalo svima na ono sto se mora kroz sam proces treninga ispravljati, ali…
…ne samo da analize bilo nije, već ni šefa stručnog štaba, glavnog trenera bilo nije. Celokupna situacija u našem klubu je tako idealna i organizaciono dovedena do perfekcije da prisustvo najodgovornije osobe nije potrebno. Daleko bilo, nije u pitanju bilo kakav zdravstveni problem, već je baš u vreme održavanja treninga, šef bio na putu sa sekcijom veterana FK Crvena zvezda koji su odigravali svoje tradicionalne mečeve. Tu se može postaviti i pitanje svrsishodnosti prisustva dotičnog sekciji veterane FK Crvena zvezda kada tokom svoje igračke karijere nije odigrao niti jedan zvanični susret u crveno-belom dresu pa makar to bilo i u dresu Zvezdinih petlića, ali to je tema koja u ovom momentu nije u domenu interesovanja. Da li sve ovo ukazuje na neodgovornost ili nezainteresovanost, ali svakako pokazuje samo još jednu činjenicu svog apsurda proklamovanih predsezonskih želja i samog prikazanog rada kao ključnog faktora za ostvarenje navedenih želja.

Zaista, sada apelujemo na sve u klubu, na sve strukture kluba, više nije potrebno da se, kao što je jednom prilikom rečeno, „pogledamo u oči“. Krajnje je vreme da se stavi prst na čelo, svako zasebno. Da se pogleda u ogledalo i iskreno pred samim sobom sebi odgovori na pitanje da li uvek, u svakoj prilici i na svakom mestu čini sve što može za dobrobit Crvene zvezde.

…, a vreme neumitno teče. Dani se nižu jedan za drugim, a obećanja ostaju samo prazne reči izrečene u ovo pozno leto…

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama