Фудбал Фудбал/Вести

Неодговорност или незаинтересованост

Извор: mojacrvenazvezda.net

Да подсетимо,…
…прошло је нешто више од два месеца од како су руководство и стручни штаб нашег женског фудбалског колектива самоуверено изјавили како је баш ова сезона та, та у којој ће се победе низати и у којој ће ЖФК Црвена звезда коначно преузети примат у српском женском фудбалу.
Период за нама донео нам је доста добре партије на никад завршеном Међународном турниру пријатељства, рутинску убедљиву победу у Новом Саду на старту шампионата, а затим су се сви снови распршили као мехур сапунице. На више него заслужен пораз код куће од званичног шампиона, надовезао се реми, који је раван поразу, у Нишу и све приче о баш тој сезони су нестале као што су и настале.
Као одговор на више него оправдани критички став наш портал је од стране неодговорних појединаца добио само салве увреда поткрепљене ноторним лажима, али све то само је додатно улило снагу за борбу чији је циљ да само Звезда добије, јер клуб мора из свега изаћи јачи и усмерен на путању која води ка ономе сто је заједнички циљ свих нас.

Много тога је изречено у претходним данима. Отворено смо износили чињенице везане за рад у клубу, али и оном другом појму који се дефинише као супротан појам појма рада. Говорили смо о физичкој спреми, али и о ономе чије значење негира њено постојање. Писали смо о техничко-тактичким замислима, али и о непостојању истих. Истицали смо да нам недостаје заједништво и тимски дух као најмањи заједнички садржалац који би у неким пресудним тренуцима омогућио да тас на ваги баш када је неопходно претегне на нашу страну.
Једноставно, не постоји онај кохезиони фактор који би све наведено утврдио, уобличио, урадио и на крају презентовао само у једном циљу, а циљ је добробит Црвене звезде којем сви морамо да се подредимо.

Претходног викенда наше девојке су тешком муком стигле до очекиваних бодова против гошћи из Крагујевца. И сама победа, иако била минимална, није могла да прикрије све испољене слабости, али победи се у зубе не гледа.
Након уобичајеног дана паузе након првенствене утакмице, уследило је прво окупљање које по свим нормативима здраворазумског вођења тима и пре самог тренажног процеса морао би да обухвати анализу учињеног на првенственој утакмици, анализу свега доброг и мање доброг како би се указало свима на оно сто се мора кроз сам процес тренинга исправљати, али…
…не само да анализе било није, већ ни шефа стручног штаба, главног тренера било није. Целокупна ситуација у нашем клубу је тако идеална и организационо доведена до перфекције да присуство најодговорније особе није потребно. Далеко било, није у питању било какав здравствени проблем, већ је баш у време одржавања тренинга, шеф био на путу са секцијом ветерана ФК Црвена звезда који су одигравали своје традиционалне мечеве. Ту се може поставити и питање сврсисходности присуства дотичног секцији ветеране ФК Црвена звезда када током своје играчке каријере није одиграо нити један званични сусрет у црвено-белом дресу па макар то било и у дресу Звездиних петлића, али то је тема која у овом моменту није у домену интересовања. Да ли све ово указује на неодговорност или незаинтересованост, али свакако показује само још једну чињеницу свог апсурда прокламованих предсезонских жеља и самог приказаног рада као кључног фактора за остварење наведених жеља.

Заиста, сада апелујемо на све у клубу, на све структуре клуба, више није потребно да се, као што је једном приликом речено, „погледамо у очи“. Крајње је време да се стави прст на чело, свако засебно. Да се погледа у огледало и искрено пред самим собом себи одговори на питање да ли увек, у свакој прилици и на сваком месту чини све што може за добробит Црвене звезде.

…, а време неумитно тече. Дани се нижу један за другим, а обећања остају само празне речи изречене у ово позно лето…

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама