Фудбал Фудбал/Вести

Упутство за навијаче у Минхену

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Црвена звезда у среду, 18. септембра, гостује екипи Бајерна из Минхена у оквиру првог кола Лиге шампиона, а у наставку текста налазе се информације и савети за оне навијаче који ће присуствовати мечу.

Ако путујете аутомобилом или аутобусом, приметићете знакове који ће вам показати пут до Арене. Посебан део паркинга је одређен за гостујуће навијаче. Одатле па до улаза на вашу трибину брзо се долази пешице. “Алијанц арена” се отвара два сата пред почетак утакмице.

Од центра Минхена до стадиона можете користити линију метроа У6, како бисте дошли до станице Фроттманинг и затим се упутили пешице стазом од улаза на јужној страни стадиона до улаза за наше навијаче.

Улаз за гостујуће навијаче је једино место са кога ће трибини моћи да приступе они који имају карту за гостујуће навијаче. Стадион је распродат и не постоје кафићи у близини где бисте могли да гледате утакмицу на ТВ-у, тако да немојте да долазите у “Алијанц арену” без карте.

Концепт рада минхенске полиције се заснива на дијалогу. Уколико будете имали проблема или питања током боравка у Минхену, обратите се било ком полицајцу за помоћ. Поред ове опште помоћи, полиција је одредила „официре за везу“ који ће носити беле капе и који ће бити на дужности у центру града и на стадиону. Полиција ће се строго односити према агресивним или насилним особама. Такође, полиција ће вршити надзор над улазом. Током утакмице, они ће бити у сектору за наше навијаче.

Звездаши ће на трибини бити задржани око 30 минута по завршетку утакмице. То је уобичајена мера за међународне мечеве, како би се раздвојиле навијачке групе.

Молимо вас да обратите пажњу на то да у Баврској поседовање и малих количина наркотика за личну употребу подлеже кривичном гоњењу. Као што је и уобичајено, сви посетиоци ће бити претресени на уласку у стадион.

Молимо вас да обратите пажњу и на то да је употреба пиротехничких средстава строго забрањена у Минхену и да ће таква злоупотреба бити процесуирана. У овом контексту, желимо да истакнемо да ће видео надзор бити у употреби у области око, као и на целом стадиону. Важно је да знате да је на стадиону плаћање робе и услуга могуће искључиво платном картицом, док кешом плаћање неће бити могуће.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама