Кошарка Кошарка/Вести

Црвено-бели отпутовали у Атину

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у Атину где ће у наредна 4 дана одиграти три јаке припремне утакмице са екипама Олимпијакоса и Перистерија.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у понедељак у Атину где ће боравити наредних 5 дана и одиграти три припремене утакмице са грчким тимовима Олимпијакосом и Перистеријем.

Тренер Милан Томић имаће за ове, последње провере пред пут у Загреб на Суперкуп АБА лиге некомплетан састав, пошто због лакше повреде у Београду остаје капитен Бранко Лазић, сенегалски репрезентативац Мо Фаје је добио продужени одмор након учешћа на Светском Првенству (од суботе се налази у Београду), док центар Огњен Кузмић и даље чека дозволу лекара да се постепено укључује у тренинге екипе.

Црвено-бели ће након пута и одмора, први тренинг у дворани „Мира и Пријатељства” одрадити у понедељак увече у време одигравања прве затворене тренинг утакмице која је на програму у уторак у Пиреју.

Следећи тест је дуел са „Перистеријем” који је на програму у четвртак од 19 часова, а већ у петак од 21 сат црвено-бели играју нову утакмицу са Олимпијакосом која ће бити отворена за јавност, и биће последња и најјача провера за екипу Црвене звезде мтс пред пут у Загреб на Суперкуп АБА лиге и старт нове сезоне:

„Путујемо у Атину, где ћемо уосталом и отворити нову сезону Евролиге почетком октобра. Последња је фаза припрема и очекују нас добре провере, да видимо где смо, шта је добро, шта треба да се коригује. Идемо без Бранка Лазића који има лакшу повреду и не желимо ништа да ризикујемо, остају и Фаје и Кузмић, сви остали играчи су спремни. Биће то добре, јаке утакмице за нас у тренутку када улазимо у финиш припрема које смо почели подсећам, пре непуних месец дана, 19.августа окупљањем у Београду. Такође, играмо 3 утакмице у 4 дана, што је неки ритам који нас очекује у такмичарској сезони која ускоро почиње” рекао је пред пут у Атину тренер црвено-белих Милан Томић.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд у суботу у поподневним часовима, већ у недељу предвиђене се у активности са Евролигом (Медиа Даy) и представљање српским медијима, а пут у Загреб следи већ 25.септембра. Прва такмичарска утакмица у новој сезони је дуел са Приморском Сикст у дворани „Дражен Петровић” дан касније.

Скочи на траку са алаткама