Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Zvezda poražena od Novog Pazara

Izvor: RKCZ, zvanični sajt

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u Novom Pazaru od istoimenog domaćina na premijeri nove sezone – 23:19 (13:9).

Pred 800 navijača u dvorani „Pendik“ nisu uspeli izabranici Nenada Peruničića da izbegnu poraz u 1. kolu ARKUS lige. Domaći tim je razliku stekao u prvom poluvremenu, Zvezda uspela da prepolovi minus u finišu, ali ne i da preokrene u svoju korist.

Bogan Utvić je postigao svoj prvi gol u crveno-belom dresu i prvi gol u novoj sezoni sa sedam metara, a zatim su usledile tri serije po tri gola Pazaraca, koje su im i donele presudnu prednost. Novi Pazar vodio 3:1, 6:3, a zatim i 10:5 u 24. minutu. Utvić nije iskoristio drugi sedmerac, zatim ni Rajičević, pokušao i na tajm-autu Nenad Peruničić da probudi ekipu, ali Novi Pazar je zadržao prednost do kraja poluvremena. Pogađali su u poslednjem minutu Dragutinović za Novi Pazar, Horvat i Abramović za Zvezdu za 13:9.

Zvezda je čvrstom odbranom uspevala da se polako konsoliduje i otopi prednost domaćih, koja je prepolovljena do 45. minuta nakon golova Stojanovića i Šaponjića, (16:14). Golo za gol se igralo narednih deset minuta, kada je Ivan Horvat pogodio za 20:18, Gemaljević je prethodno uspeo da zaustavi udarac Dragutinovića sa sedam metara, ali je Novi Pazar odgovorio i serijom od tri gola sa krilne pozicije – dva Jokić i jedan Banduka uspeo da potvrdi pobedu. Kao i prvi i poslednji gol na utakmici je postignut sa sedam metara, konačan rezultat je postavio Bogdan Utvić, 23:19.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Bogdan Utvić sa 5 golova, Stefan Šaponjić je postigao 4, Ivan Horvat i Matija Nikolić po 3.

Crvena zvezda u narednom kolu igra prvi meč na svom parketu, u „Šumicama“ dočekuje novog superligaša Dubočicu 54 iz Leskovca (subota, 20 časova), koja je bila sigurna na premijeri protiv Šamota 65.

Novi Pazar – Crvena zvezda 23:19 (13:9)

Novi Pazar, dvorana: „Pendik“. Gledalaca: 800. Sudije: Dušan Stojković (Niš) i Nenad Stojković (Leskovac). Isključenja: Novi Pazar 8, Crvena zvezda 6 minuta. Sedmerci: Novi Pazar 5 (2), Crvena zvezda 4 (2).

NOVI PAZAR: Jokić 2, Žujović, Badić, Arifović, Sefović 1, Crnovršanin, Milenković, Mekić, Rakić 6, Hakić, Davidović 4, Raković, Banduka 9, Radisavljević, Dragutinović 1, Milošević. Trener: Hasan Memić

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Jovanović, Horvat 3, Lazić, Kukić, Stojanović 1, Šaponjić 4, Gemaljević, Majes, Rajičević, Tufegdžić, Utvić 5, Abramović 1, Erić 2, Božović, M.Nikolić 3. Trener: Nenad Peruničić

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama