Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Звезда поражена од Новог Пазара

Извор: РКЦЗ, званични сајт

Рукометаши Црвене звезде поражени су у Новом Пазару од истоименог домаћина на премијери нове сезоне – 23:19 (13:9).

Пред 800 навијача у дворани „Пендик“ нису успели изабраници Ненада Перуничића да избегну пораз у 1. колу АРКУС лиге. Домаћи тим је разлику стекао у првом полувремену, Звезда успела да преполови минус у финишу, али не и да преокрене у своју корист.

Боган Утвић је постигао свој први гол у црвено-белом дресу и први гол у новој сезони са седам метара, а затим су уследиле три серије по три гола Пазараца, које су им и донеле пресудну предност. Нови Пазар водио 3:1, 6:3, а затим и 10:5 у 24. минуту. Утвић није искористио други седмерац, затим ни Рајичевић, покушао и на тајм-ауту Ненад Перуничић да пробуди екипу, али Нови Пазар је задржао предност до краја полувремена. Погађали су у последњем минуту Драгутиновић за Нови Пазар, Хорват и Абрамовић за Звезду за 13:9.

Звезда је чврстом одбраном успевала да се полако консолидује и отопи предност домаћих, која је преполовљена до 45. минута након голова Стојановића и Шапоњића, (16:14). Голо за гол се играло наредних десет минута, када је Иван Хорват погодио за 20:18, Гемаљевић је претходно успео да заустави ударац Драгутиновића са седам метара, али је Нови Пазар одговорио и серијом од три гола са крилне позиције – два Јокић и један Бандука успео да потврди победу. Као и први и последњи гол на утакмици је постигнут са седам метара, коначан резултат је поставио Богдан Утвић, 23:19.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Богдан Утвић са 5 голова, Стефан Шапоњић је постигао 4, Иван Хорват и Матија Николић по 3.

Црвена звезда у наредном колу игра први меч на свом паркету, у „Шумицама“ дочекује новог суперлигаша Дубочицу 54 из Лесковца (субота, 20 часова), која је била сигурна на премијери против Шамота 65.

Нови Пазар – Црвена звезда 23:19 (13:9)

Нови Пазар, дворана: „Пендик“. Гледалаца: 800. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Стојковић (Лесковац). Искључења: Нови Пазар 8, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Нови Пазар 5 (2), Црвена звезда 4 (2).

НОВИ ПАЗАР: Јокић 2, Жујовић, Бадић, Арифовић, Сефовић 1, Црновршанин, Миленковић, Мекић, Ракић 6, Хакић, Давидовић 4, Раковић, Бандука 9, Радисављевић, Драгутиновић 1, Милошевић. Тренер: Хасан Мемић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић, Хорват 3, Лазић, Кукић, Стојановић 1, Шапоњић 4, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић, Туфегџић, Утвић 5, Абрамовић 1, Ерић 2, Божовић, М.Николић 3. Тренер: Ненад Перуничић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама