Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda pobedom završila učešće na prvom turniru Dunav lige

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedom su završile učešće na prvom turniru Regionalne Dunav lige, pošto su pobedile Olimpiju Košice rezultatom 8:7 (1:2, 1:1, 4:2, 2:2). Crveno-bele su u prvom kolu izgubile od Egera 16:9, potom su pobedile Rapid 9:6, dok su danas izgubile od Steaue 7:5.

Dragana Ivković ni u ovom susretu nije računala na Tijanu Jakovljević i Ivanu Ćorović, čije će iskustvo sigurno mnogo pomoći mladoj ekipi u nastavku sezone.

Tim iz Košica vodio je tokom većeg dela meča, pošto je uglavnom Olimpija imala gol prednosti do završnici treće četvrtine. Tada je Andrea Gašić izjednačila, a ubrzo je Marija Mijušković donela Zvezdi prvu prednost. Seriju su na otvaranju četvrtog perioda produžile Anja Mišković i Andrea Gašić, pa je Zvezda pri vođstvu od 8:5 bila blizu pobede. Gostojući sastav je uneo neizvesnost pogotkom za 8:7 dva minuta pre kraja, ali su crveno-bele zadržale prednost i stigle do drugog trijumfa.

Zvezda je igrala u sastavu: Lazić, Pantović 2, Čegar, Mijušković 2, Lujić 1, Miljković, Milovanović, Teodorović, Šarac, Ilić, Gašić 3, Karličić, Mišković.

Drugi turnir igra se u Sentešu krajem novembra, a Zvezda će tada odmeriti snage sa Vojvodinom, Palilulom i domaćom ekipom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama