Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда победом завршила учешће на првом турниру Дунав лиге

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Ватерполисткиње Црвене звезде победом су завршиле учешће на првом турниру Регионалне Дунав лиге, пошто су победиле Олимпију Кошице резултатом 8:7 (1:2, 1:1, 4:2, 2:2). Црвено-беле су у првом колу изгубиле од Егера 16:9, потом су победиле Рапид 9:6, док су данас изгубиле од Стеауе 7:5.

Драгана Ивковић ни у овом сусрету није рачунала на Тијану Јаковљевић и Ивану Ћоровић, чије ће искуство сигурно много помоћи младој екипи у наставку сезоне.

Тим из Кошица водио је током већег дела меча, пошто је углавном Олимпија имала гол предности до завршници треће четвртине. Тада је Андреа Гашић изједначила, а убрзо је Марија Мијушковић донела Звезди прву предност. Серију су на отварању четвртог периода продужиле Ања Мишковић и Андреа Гашић, па је Звезда при вођству од 8:5 била близу победе. Гостојући састав је унео неизвесност поготком за 8:7 два минута пре краја, али су црвено-беле задржале предност и стигле до другог тријумфа.

Звезда је играла у саставу: Лазић, Пантовић 2, Чегар, Мијушковић 2, Лујић 1, Миљковић, Миловановић, Теодоровић, Шарац, Илић, Гашић 3, Карличић, Мишковић.

Други турнир игра се у Сентешу крајем новембра, а Звезда ће тада одмерити снаге са Војводином, Палилулом и домаћом екипом.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама