Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Inđiju 2:1

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Crvena zvezda je u vrlo uzbudljivoj utakmici protiv Inđije trijumfovala rezultatom 2:1, iako su nakon prvog dela susreta izabranici Vladana Milojevića imali gol zaostatka. Radost crveno-belima doneo je dvostruki strelac Milan Pavkov golovima sa bele tačke u 88. i 90. minutu.

Beograd, stadion: „Rajko Mitić“. Sudija: Igor Stojiljković. Gledalaca: 8.000. Strelci: Pavkov u 88. i 90. za Crvenu zvezdu, a Tomić u 35. za Inđiju. Žuti karton: Vidić (Inđija).

CRVENA ZVEZDA:  Borjan, Gajić (od 46. Tomane), Milunović, Degenek, Rodić, Kanjas, Jovančić, Ivanić (od 67. Vulić), Garsija, Van La Para (od 81. Vukanović), Pavkov. Trener: Vladan Milojević

INĐIJA: Preković, Dimitrijević, Bjeličić, Bosančić, Dimitrov (od 62. Janjić), M.Ilić, Rogač, Tomić, B.Ilić, Milosavljev (od 50. Bastajić), Vidić. Trener: Srđan Blagojević

Nakon dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza, izabranici Vladana Milojevića vratili su se obavezama u domaćem šampinatu. Utakmica protiv Inđije bila je prilika da se poslednja akvizicija iz letnjeg prelaznog roka, Radživ van La Para prezentuje zvezdaškoj javnosti.

Već u petom minutu je mogao Holanđanin na najbolji način da se predstavi publici na stadionu “Rajko Mitić”, ali je pas Ivanića u poslednjem trenutku presekao defanzivac Inđije. Kombinovali su Jovančić i Rodić u 20. minutu, nakon čega je naš levi bek uputio oštar centaršut u peterac, ali su defanzivci Inđije uspešno intervenisali. Nekoliko minuta kasnije su crveno-beli ponovo napali po levoj strani, pokušao je Pavkov glavom posle centaršuta Rodića, ali udarac je otišao preko gola.

Prva velika prilika za naš tim dogodila se u 24. minutu kada je holandski ofanzivac prošao po levoj strani, odigrao za Garsiju koji je šutirao bez oklevanja, ali u golmana. Već u narednom napadu našeg tima beležimo atraktivan pokušaj Van La Pare kada je “makazicama” pokušao da ugrozi gol Prekovića. Većina opasnih napada crveno-belih dolazila je po levoj strani, gde su naizmenično Rodić i Van la Para centrirali i pokušavali da pronađu Pavkova u kaznenom prostoru. Igrao se 35. minut kada su iz prvog ozbiljnijeg pokušaja fudbaleri Inđije došli do vođstva, odbila se lopta do Tomića koji je snažnim udarcem sa više od 20 metara matirao Borjana. Nakon toga je Inđija još jednom zapretila iz daljine čime je i završen prvi deo susreta.

Izvršio je Vladan Milojević izmenu na poluvremenu kada je želeći da pojača ofanzivnu liniju našeg tima uveo napadača umesto beka, odnosno Tomanea umesto Gajiča, nakon čega su crveno-beli zaigrali sa dva napadača. Primetno je da su u nastavku meča Garsija i Van La Para zamenili strane, pa je Argentinac delovao po levom, a Holanđanin po desnom delu terena. Inicijativa Crvene zvezde je mogla da se isplati u 55. minutu kada je Garsija šutirao iz levog ugla i pogodio defanzivca Inđije, nakon čega je lopta promenila smer i umalo prevarila Prekovića. Već u narednom minutu je Tomane pokušao na preciznu asistenciju Rodića udarcem iz prve, ali ponovo se istakao golman gostiju koji je vrhovima prstiju uspeo da pošalje loptu preko gola.

Mogao je Tomić još jednom da se upiše u strelce u 61. minutu kada je sa nekoliko metara šutirao, ali je Borjan uspeo da zaustavi udarac veziste Inđije.

Stopostotnu priliku, na drugoj strani, imao je Van La Para kada je nakon centaršuta  Garsije utrčao sa desne i sa nekoliko metara šutirao snažno, ali u golmana. Nizali su se opasni napadi za izabranike Vladana Milojevića, ali lopta nije htela u mrežu. Oprobao je udarac sa distance i Vulić u 78. minutu, bio je to snažan i precizan šut koji je išao u rašlje, ali još jedna odbrana golmana Inđije.

Crvena zvezda je došla do izjednačenja u 88. minutu. Zaustavljen je Vukanović nakon prodora po levoj strani, a sudija Stojilković pokazao je na belu tačku sa koje je bio precizan Milan Pavkov. Pala je koncentracija fudbalerima Inđije, jer je samo minut kasnije penal napravio i golman Preković. Ponovo je iz kaznenog udarca bio precizan Pavkov čime je doneo preokret našem klubu. Vrlo uzbudljiva utakmica na stadionu “Rajko Mitić” koja je ipak završena pobedom Crvene zvezde.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama