Vaterpolo Vaterpolo/Vesti

Poraz vaterpolista u prvom meču turnira 2. kola kvalifikacija

Izvor: SD Crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od francuskog Eks en Provansa na Dorćolu 8:13 (3:4, 1:2, 1:4, 3:3), u prvom meču turnira 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nije ovo bio dan Crvene zvezde, i ništa nije polazilo za rukom izabranicima Igora Milanovića. Stegnuti su bili Zvezdini vaterpolisti, koji su imali veliku želju da pred domaćom publikom naprave dobar rezultat na startu kvalifikacionog turnira, a Francuzi su uspeli to da iskoriste. Već nakon šest minuta igre bilo je 1:4, da bi Janković i Kasum vratili nadu pred kraj prvih osam minuta igre – 3:4.

Drugi period nije doneo boljitak u igri Crvene zvezde, PAN je povisio prednost golovima Gluhaića i Espanjola, Marko Radović postavio konačnih 4:6 za kraj prvog poluvremena.

U trećoj četvrtini trećeplasirana ekipa Francuske je praktično i rešila pitanje pobednika. Miloš Vukićević je dobio treće isključenje, a za PAN pogađali reprezentativac Francuske Enco Kas, Tkač dva puta za manje od minuta, zatim i Moneret sa pet metara. Radović je ponovo pogodio za 5:10 pred poslednju četvrtinu.

Malu nadu su dali Nikola Rađen i Veljko Tankosić da Zvezda može do velikog preokreta, ali je Moneret sa dva gola otklonio sumnje oko pobednika. Marko Radović je postigao evrogol za kraj, a konačan rezultat postavio je Gluhaić, (8:13).

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Marko Radović sa 3 gola, Rađen, Janković, Tankosić, Kasum i Vasin su pogađali po jednom.

U drugom meču Jadran iz Splita je savladao atinski Vuljagmeni 10:9, a Crvena zvezda u 2. kolu, sutra od 19 časova dočekuje upravo pobednika tog duela, splitski tim.

Crvena zvezda – PAN 8:13 (3:4, 1:2, 1:4, 3:3)

Beograd, bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca: 300. Sudije: Karlos Ortega (Španija) i Aksel Bender (Nemačka). Igrač više: Crvena zvezda 8 (3), PAN 6 (4). Dva igrača više: Crvena zvezda 1 (1). Peterci: PAN 3 (3).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum 1, Gligorijević, Vasin 1, Ilić, Adžić, Janković 1, Vukićević, Gusarov, Radović 3, Ivanov. Trener: Igor Milanović

PAN: Kandić, Suh, Veron, Čafur, Kas 1, Tkač 2, Gagulić 1, Espanjol 1, Moneret 4, Bakirsilar, De lera, Gluhaić 4, Aspar. Trener: Aleksandr Donsimoni

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama