Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Други пораз ватерполиста, без пласмана у плеј-оф

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у другом мечу турнира 2. кола квалификација за Лигу шампиона на Дорћолу од сплитског Јадрана 9:14 (2:4, 3:2, 1:6, 3:2).

Игор Милановић није могао да рачуна на повређене Милоша Вукићевића и Петра Касума, док се ровити Кристиан Шулц нашао у тиму. Јадран је у трећем периоду решио питање победника, а од пет петераца на мечу је искористио четири.

Сплићани су много боље ушли у меч и већ после мање од три минута игре водили 0:3. Боље су пливали гости и контранапади су били убитачни по изабранике Игора Милановића на самом старту меча. Звезда је успела да се „тргне“ и са два гола талентованог Василија Мартиновића приђе на гол минуса, имала је прилику и да изједначи резултат, али је Крапић на другој страни био прецизан за 2:4 након првих осам минута. Иванов и Матић су се истакли одбранама у финишу.

Звезда је задржала ритам у другој четвртини и успела да евроголовима стигне до егала. Прво је Танкосић погодио, Делић одговорио на другој страни, а затим су Марко Радовић и поново Вељко Танкосић прелепим головима донели Звезди 5:5. Могла је Звезда до тоталног преокрета преко Гусарова и Шулца, али нису били прецизни. Виктор Иванов је зауставио ударац са пет метара Анђела Шетке, затим и зицер, али није успео ударац са крила Анта Висковића 17 секунди пре краја полувремена, па је неискуство Звезде сурово кажњено – 5:6.

Као и у јучерашњем мечу, и вечерас је меч решен у трећем периоду игре. Врло брзо је Јадран стигао до нестижног вођства, Зовић је био успешан са пет метара, Крапић и Шетка за њим, Марко Јанковић је успео да прекине серију за 6:9. У последња два минута пролаз у наредну рунду и победу Јадрана потврдили су Бутић из петерца, Дужевић и Пејковић за великих 6:12.

У последњој четвртини Танкосић и Васин су искористили ситуацију са играчем више, Бурић и Врдољак казнене ударце претворили у гол, а Кристиан Шулц поставио коначних 9:14. Покушао је у финишу Марко Јанковић у два наврата да смањи минус, али није био прецизан.

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Вељко Танкосић са 3 гола, Василије Мартиновић је био успешан два пута, Марко Радовић, Марко Јанковић, Жарко Васин и Кристиан Шулц.

У последњем 3. колу Црвена звезда сутра дочекује атински Вуљагмени (11.45), који је вечерас савладао француски ПАН и потребна му је победа за пласман у плеј-оф за Лигу шампиона.

Црвена звезда – Јадран (Ст) 9:14 (2:4, 3:2, 1:6, 3:2)

Београд, базен: „Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 350. Судије: Карлос Ортега (Шпанија) и Владимир Голиков (Русија). Играч више: Црвена звезда 8 (4), Јадран 4 (1). Петерци: Јадран 5 (4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Мартиновић 2, Глигоријевић, Васин 1, Илић, Аџић, Јанковић 1, Рађен, Шулц 1, Гусаров, Радовић 1, Иванов. Тренер: Игор Милановић

ЈАДРАН (СПЛИТ): Анић, Бурић 1, Зовић 1, Крапић 3, Бутић 1, Пејковић 1, Пауер, Врдољак 2, Висковић 1, Делић 2, Шетка 1, Дужевић 1, Сучић. Тренер: Иван Асић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама