Hokej Hokej/Vesti

Zvezdini hokejaši kreću u novu sezonu

Seniori našeg hokejaškog kluba uskoro kreću u novu sezonu.

Naime, crveno-beli oklopnici su prošle sezone napravili veliki uspeh i osvojili IHL takmičenje nakon što su u seriji sa 2:0 savladali ekipu Triglava iz Kranja. Tim uspehom, pored domaće titule, četa trenera Jovice Rusa ulila je nadu navijačima da će Zvezdini seniori i ove sezone krenuti u pohod na titulu u regionalnom takmičenju, kao i da će u okviru Kontinental Kupa napraviti iskorak nakon što su prošle sezone uspeli da pruže odlične partije i savladaju ekipu Jesenica.

Ipak, ova sezona je dosta vremena bila obavijena velom tajne jer su informacije iz kluba dolazile na kašilicu, a ni ovog trenutka se ne zna apsolutno sve što bi navijači hteli da znaju. Ono što je poznato jeste da već nešto više od tri nedelje naši hokejaši treniraju na suvom, te da će (za sada) trener Jovica Rus moći da računa samo na domaće igrače koji su i prethodne sezone branili boje našeg kluba.

Naime, tek se čekaju neke odluke unutar kluba koje bi trebale da definišu u kom pravcu će ići seniorska i U19 ekipa, koje se takmiče u regionalnoj IHL ligi, ali je za sada poznato da će prva tri kola, za seniore, biti odložena. Jedna od želja ljudi u klubu je, takođe, da prvom timu priključe što više juniora koji bi tako stekli potrebno iskustvo igranja sa jakim protivnicima. Što se tiče pojačanja, za sada se ništa ne zna, ali ćete biti obavešteni o svemu u nekom narednom periodu kada stvari u samom klubu budu jasnije definisane.

Ono što je važno jeste da igrači marljivo i vredno rade i da će sledeće nedelje dobiti led, pa će tako početi da hvataju zalet i nadoknađuju ono što drugi klubovi (posebno slovenački) već odavno imaju.

Toliko za sada, a nadamo se da ćemo se uskoro vratiti sa novim, boljim i opširnijim vestima kako za seniore, tako i za U19 selekciju.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Bitno je samo da se nesto igra. Ne sme se ugasiti hokej u Srbiji. Zvezda jedino nesto radi u tom cilju. Savez treba da joj maksimalno pomogne.

Skoči na traku sa alatkama