.

Zvezdin kamp u Čikagu

Crvena zvezda u saradnji sa Vest Lup Soker klubom po prvi put je organizovala dečiji fudbalski kamp “Ostvari svoje snove – Budi Zvezdina zvezda” na teritoriji grada Čikaga.

Pored najsavremenijih metoda u radu sa decom, licencirani treneri iz Omladinske škole Crvena zvezda preneli su fudbalsko znanje na mališane i pokušali su da dočaraju slavnu istoriju našeg najtrofejnijeg kluba koji je iznedrio mnogobrojne asove.

Na kampu učestvovalo je 86 polaznika od kojih su većina srpskog porekla, kao i polaznike iz jedanaest različitih zemalja sa svih kontinenata kao što su Japan, Indonezija, Kanada, Izrael, Poljska, Indija i drugi. Posle sprovedenih testiranja prvog dana, uspešno je sproveden program rada fudbalskog kluba Crvena zvezda koji su sproveli treneri Omladinske škole Crvene zvezde iz Beograda uz pomoć trenera škole fudbala FK Red Star Čikago, a pod nadzorom direktora Omladinske škole Dragana Mladenovića i koordinatora škole fudbala Vladimira Cvjetićanina.

Miloš Bajić, direktor škole Red Star Čikago i tehnički organizator kampa, nije krio zadovoljstvo povodom okupljanja velikog broja dece.

– Izuzetno mi je drago da se već prve godine za kamp registrovao ovoliki broj mališana. Takođe mi je velika čast i zadovoljstvo da ugostimo trenere i stručni štab iz Beograda i nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i podići sve na još veći nivo u narednim godinama – rekao je Bajić.

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović osvrnuo se na činjenicu da se Zvezdin kamp već dugi niz godina održava u brojnim velikim gradovima sveta.

– Drago nam je što smo došli i počeli da radimo kamp u još jednom gradu u kom ima dosta naših ljudi. Do sada smo kampove radili u pet svetskih metropola, a to su Beograd, Beč, Moskva, Toronto i Čikago. Poznato je da naš klub gaji dobre veze sa dijasporom i na ovaj način pokušavamo još više da ih učvrstimo. Hvala domaćinima na gostoprimstvu i svemu onom što su nam pružili u danima kampa. Nadamo se nastavku uspešne saradnje – izjavio je Mladenović.

Vladimir Cvjetićanin, koordinator Zvezdinih kampova zahvalio se domaćinima. Istakao je želju da se i sledeće godine nastavi sa kampovima koji će okupiti još veći broj mališana.

 Drago mi je što Omladinska škola prati rezultate prvog tima i što postižemo sve bolje rezultate. Sa ponosom konstatujem da je na ovogodišnjim kampovima učestvovalo 515 devojčica i dečaka. To je apsolutni rekord u istoriji našeg kluba. Sad nam predstoji još veći posao da bi najtalentovaniju decu sa svih kampova pozvali na probe u naš klub. Takođe ovogodišnji rezultat je i velika obaveza da naredne sezone budemo još bolji – zaključio je Cvjetićanin.

Izvor: FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama