Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda melje – pao i Dinamo iz Moskve

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su četvrtu pobedu na prvom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona koji se održava u Šapcu. Crveno-beli su posle preokreta salvadali Dinamo iz Moskve rezultatom 12:10.

Ruski tim je već na polovini prve četvrtine vodio sa 4:0. Golovima Gusarova i Radovića Zvezda je smanjila zaostatak, a na kratki odmor Dinamo odlazi sa vođstvom od 5:2. U drugoj četvrtini su timovi neizmenično postizsali golove, a strelci za naš tim su bili dva puta Šulc i jednom Vukićević. Rezultat na poluvremenu je bio 8:5 za Moskovljane.

Zvezdini vaterpolisti su odigrali maestralno u trećem periodu igre kada su postigli pet golova. Crveno-bele su do preokreta vodili Radović sa dva, Kasum, Ilić i Šulc sa po jednim pogotkom, a Rusi su u poslednjim trenucima treće četvrtine savladali Ivanova, pa je rezultat bio 10:9 za ekipu Igora Milanovića.

Crveno-beli su održavali stečenu prednost. Marko Janković je bio precizan iz peterca za 11:9, a potom je i Vuk Milojević iskoristio igrača više i pogodio za 12:10 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bili su Kristijan Šulc i Marko Radović sa po tri postignuta gola.

Crvena zvezda je ostvarila i četvrtu pobedu u četiri meča, a u poslednjem kolu sastaju se sa Šapcem u nedelju od 13.30 časova i taj susret će odlučivati o pobedniku prvog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

CRVENA ZVEZDA – DINAMO MOSKVA 12:10 (2:5, 3:3, 5:1, 2:1)

Šabac – Gradski bazen. Sudije: Gabriela Varkonji (Mađarska) i Frank Ome (Nemačka). Igrač više: Crvena zvezda 17(6), Dinamo 16(4). Peterci: Crvena zvezda 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Kasum 1, Šulc 3, Vasin, Ilić 1, Adžić, Janković 1, Milojević 1, Vukićević 1, Gusarov 1, Radović 3, Ivanov. Trener: Igor Milanović.

DINAMO: Jelovina, Krasnov, Kopcev 1, Usov 1, Šepelev 2, Nikolaev, Bičkov 2, Balakirev 1, Sučkov, Ekomazov 1, Krug, Magomaev 2, Apulcin.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama