Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda fantastičnim golom Garsije slavila u Novom Sadu

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Crvena zvezda je u okviru sedmog kola Superlige Srbije savladala Vojvodinu rezultatom 2:1 i time ostvarila petu pobedu u isto toliko utakmica. Radost crveno-belima doneli su Pavkov i Garsija, dok je gol za Vojvodinu postigao Stojković.

Stadion: Karađorđe (Novi Sad).

Gledalaca: 10.000.

Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci:  Pavkov u 25. i Garsija u 59. za Crvenu zvezdu, a  Stojković u 36. minutu za Vojvodinu.

Vojvodina: Rockov, Devetak, Đurišić, Saničanin, Drinčić, Bojić, Gemović (od 60. Nikolić), Stojković, Veselinović, Đuričin (od 70. Zukić), Eze (od 80. Kokir).

Rezerve: Simić, Topić, Zukić, Kokir, Vučić, Đurić, Nikolić.

Crvena zvezda:  Borjan, Pankov, Milunović, Degenek, Gobeljić, Žander, Kanjas (od 90. Krstović), Jovančić, Garsija (od 67. Vulić), Vukanović (od 60. Simić), Pavkov.

Rezerve: Popović, Rodić, Petrović, Vulić, Ivanić, Simić, Krstović.

Žuti karton: Simić (Crvena zvezda).

Susret između novosadskih i beogradskih crveno-belih najavljen je kao derbi sedmog kola domaćeg prvenstva, a taj epitet opravdali su raspoloženi akteri. Milojević se za susret u Novom Sadu odlučio na promenu formacije, pa je utakmicu započeo sa tri fudbalera u odbrani.

Rivali su u meč ušli oprezno i uglavnom su snage odmeravali na sredini terena. Prvi ozbiljniji pokušaj za naš tim dogodio se u 13. minutu kada je, posle dodavanja Jovančića, pokušao Pavkov iz okreta sa ivice šesnaesterca, ali je gađao pored gola.

Našao se Milunović na nesvakidašnjem mestu za njega, u veznom redu i potom odigrao pas u stilu plejmejkera za Vukanovića koji je nesebično asistirao za Pavkova kom nije bilo teško da sa nekoliko metara pošalje loptu u mrežu i u 25. minutu dovede naš tim do vođstva.

Vojvodina je stigla do izjednačenja u 36. minutu. Drinčić je iz prekida odigrao pas u prostor za Stojkovića, desni bek Vojvodine se našao na suprotnoj strani, šutirao iz prve, lopta je zakačila Jovančića i domaćin je došao do poravnanja.

Mogao je Jovančić da se iskupi nekoliko minuta kasnije, zahvatio je volej-udarcem loptu sa penala, ali je šut otišao preko gola. Pokušao je Đuričin u 42. minutu šutem iz daljine, ali se istakao Borjan i poslao loptu u korner. Na drugoj strani je ponovo Vukanović mogao da bude asistent, prošao je po levoj strani, odigrao loptu u srce kaznenog prostora za Garsiju koji je šutirao iz prve, ali u golmana.

Početak drugog dela igre obeležili su pokušaji Vukanovića sa jedne i Đuričina sa druge strane, ali rezultat je ostao nepromenjen. Potom je hiljade gledalaca u Novom Sadu oduševio spektakularan potez Matea Garsije. Izveo je korner u 59. minutu, pokušao je Pankov glavom, a lopta se odbila do hitronog Argentinca koji je iz dotrčavanja sa leve strane spoljnim delom stopala poslao loptu u dalji ugao. Gol za špice nedavne akvizicije iz Las Palmasa i potez kakav se retko viđa na domaćim terenima.

Pokušali su Novosađani odmah da uzvrate preko Devetaka, ali je njegov snažan udarac sa 25 metara završio preko gola. Zapretili su domaćini i u 75. minutu kada je strelac pogotka Stojković centrirao, malo je falilo da stigne do Zukića, ali Borjan je bio na visini zadatka.

Utakmica je ušla u mirniju fazu u završnici i nije bilo opasnosti ni na jednoj strani. Beležimo još samo odličan pokušaj Vulića iz slobodnog udarca u 90. minutu, ali je lopta završila tik pored stative, čime je i završen susret u Novom Sadu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama