Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда фантастичним голом Гарсије славила у Новом Саду

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Црвена звезда је у оквиру седмог кола Суперлиге Србије савладала Војводину резултатом 2:1 и тиме остварила пету победу у исто толико утакмица. Радост црвено-белима донели су Павков и Гарсија, док је гол за Војводину постигао Стојковић.

Стадион: Карађорђе (Нови Сад).

Гледалаца: 10.000.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци:  Павков у 25. и Гарсија у 59. за Црвену звезду, а  Стојковић у 36. минуту за Војводину.

Војводина: Роцков, Деветак, Ђуришић, Саничанин, Дринчић, Бојић, Гемовић (од 60. Николић), Стојковић, Веселиновић, Ђуричин (од 70. Зукић), Езе (од 80. Кокир).

Резерве: Симић, Топић, Зукић, Кокир, Вучић, Ђурић, Николић.

Црвена звезда:  Борјан, Панков, Милуновић, Дегенек, Гобељић, Жандер, Кањас (од 90. Крстовић), Јованчић, Гарсија (од 67. Вулић), Вукановић (од 60. Симић), Павков.

Резерве: Поповић, Родић, Петровић, Вулић, Иванић, Симић, Крстовић.

Жути картон: Симић (Црвена звезда).

Сусрет између новосадских и београдских црвено-белих најављен је као дерби седмог кола домаћег првенства, а тај епитет оправдали су расположени актери. Милојевић се за сусрет у Новом Саду одлучио на промену формације, па је утакмицу започео са три фудбалера у одбрани.

Ривали су у меч ушли опрезно и углавном су снаге одмеравали на средини терена. Први озбиљнији покушај за наш тим догодио се у 13. минуту када је, после додавања Јованчића, покушао Павков из окрета са ивице шеснаестерца, али је гађао поред гола.

Нашао се Милуновић на несвакидашњем месту за њега, у везном реду и потом одиграо пас у стилу плејмејкера за Вукановића који је несебично асистирао за Павкова ком није било тешко да са неколико метара пошаље лопту у мрежу и у 25. минуту доведе наш тим до вођства.

Војводина је стигла до изједначења у 36. минуту. Дринчић је из прекида одиграо пас у простор за Стојковића, десни бек Војводине се нашао на супротној страни, шутирао из прве, лопта је закачила Јованчића и домаћин је дошао до поравнања.

Могао је Јованчић да се искупи неколико минута касније, захватио је волеј-ударцем лопту са пенала, али је шут отишао преко гола. Покушао је Ђуричин у 42. минуту шутем из даљине, али се истакао Борјан и послао лопту у корнер. На другој страни је поново Вукановић могао да буде асистент, прошао је по левој страни, одиграо лопту у срце казненог простора за Гарсију који је шутирао из прве, али у голмана.

Почетак другог дела игре обележили су покушаји Вукановића са једне и Ђуричина са друге стране, али резултат је остао непромењен. Потом је хиљаде гледалаца у Новом Саду одушевио спектакуларан потез Матеа Гарсије. Извео је корнер у 59. минуту, покушао је Панков главом, а лопта се одбила до хитроног Аргентинца који је из дотрчавања са леве стране спољним делом стопала послао лопту у даљи угао. Гол за шпице недавне аквизиције из Лас Палмаса и потез какав се ретко виђа на домаћим теренима.

Покушали су Новосађани одмах да узврате преко Деветака, али је његов снажан ударац са 25 метара завршио преко гола. Запретили су домаћини и у 75. минуту када је стрелац поготка Стојковић центрирао, мало је фалило да стигне до Зукића, али Борјан је био на висини задатка.

Утакмица је ушла у мирнију фазу у завршници и није било опасности ни на једној страни. Бележимо још само одличан покушај Вулића из слободног ударца у 90. минуту, али је лопта завршила тик поред стативе, чиме је и завршен сусрет у Новом Саду.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама