Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezdini vaterpolisti ređaju pobede

VK Crvena zvezda

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu na prvom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Šapcu. Crveno-beli su u 3. kolu savladali Apolon sa 11:7 čime su i zvanično obezbedili plasman u narednu rundu kvalifikacija.

Naši vaterpolisti su silovito započeli meč i već posle prvih osam minuta vodili sa 4:0 golovima Gusarova, Vukićevića, Kasuma i Jankovića. Vukićević je još jednom zatresao mrežu rivala za 5:0, a onda su se i Kiprani upisali na semafor sa dva brza gola. Rađen je ponovo doneo Zvezdi četiri gola prednosti, da bi Apolon sa dva gola u završnici prvog poluvremena smanjio rezultat na 6:4.

Golovima Vukićevića, Tankosića i Ilića naš tim je došao do vođstva od 9:4, a nakon gola gostiju Radović je pogodio za 10:5 na kraju treće četvrtine. Vaterpolisti Apolona su prišli na 10:7, ali je Petar Kasum svojim drugim golom pred kraj meča potvrdio trijumf Crvene zvezde i postavio konačan rezultat – 11:7.

Crveno-beli imaju maksimalan učinak posle tri kola i obezbedili su plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Sutra je na programu 4. kolo kada će se Crvena zvezda sastati sa Dinamom iz Moskve u 17 časova.

CRVENA ZVEZDA – APOLON 11:7 (4:0, 2:4, 4:1, 1:2)

Šabac – Gradski bazen. Sudije: Oriol Haumandro (Španija) i Frank Ome (Nemačka). Igrač više: Crvena zvezda 16(3), Apolon 15(3). Peterci: Crvena zvezda 1(0),Apolon 2(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum 2, Šulc, Vasin, Ilić 1, Adžić, Janković 1, Rađen 1, Vukićević 3, Gusarov 1, Radović 1, Ivanov. Trener: Igor Milanović.

APOLON: Galanidis, Al Dugter, Mitropulos, Haralampopulos, Moskov 5, Beristianos, Papadopulos, Karunizos 1, Papageorgiu, Dermicakis 1, Gramatikos, Alamanos, Spiliopulos.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama