Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звездини ватерполисти ређају победе

ВК Црвена звезда

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Ватерполисти Црвене звезде забележили су нову победу на првом квалификационом турниру за Лигу шампиона у Шапцу. Црвено-бели су у 3. колу савладали Аполон са 11:7 чиме су и званично обезбедили пласман у наредну рунду квалификација.

Наши ватерполисти су силовито започели меч и већ после првих осам минута водили са 4:0 головима Гусарова, Вукићевића, Касума и Јанковића. Вукићевић је још једном затресао мрежу ривала за 5:0, а онда су се и Кипрани уписали на семафор са два брза гола. Рађен је поново донео Звезди четири гола предности, да би Аполон са два гола у завршници првог полувремена смањио резултат на 6:4.

Головима Вукићевића, Танкосића и Илића наш тим је дошао до вођства од 9:4, а након гола гостију Радовић је погодио за 10:5 на крају треће четвртине. Ватерполисти Аполона су пришли на 10:7, али је Петар Касум својим другим голом пред крај меча потврдио тријумф Црвене звезде и поставио коначан резултат – 11:7.

Црвено-бели имају максималан учинак после три кола и обезбедили су пласман у наредну рунду квалификација за Лигу шампиона. Сутра је на програму 4. коло када ће се Црвена звезда састати са Динамом из Москве у 17 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АПОЛОН 11:7 (4:0, 2:4, 4:1, 1:2)

Шабац – Градски базен. Судије: Ориол Хаумандро (Шпанија) и Франк Оме (Немачка). Играч више: Црвена звезда 16(3), Аполон 15(3). Петерци: Црвена звезда 1(0),Аполон 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 2, Шулц, Васин, Илић 1, Аџић, Јанковић 1, Рађен 1, Вукићевић 3, Гусаров 1, Радовић 1, Иванов. Тренер: Игор Милановић.

АПОЛОН: Галанидис, Ал Дугтер, Митропулос, Харалампопулос, Москов 5, Беристианос, Пападопулос, Карунизос 1, Папагеоргиу, Дермицакис 1, Граматикос, Аламанос, Спилиопулос.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама