Кошарка Кошарка/Вести

Никола Јовановић и даље црвено-бели!

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Центар и повремени репрезентативац Србије Никола Јовановић продужио је уговор са КК Црвена звезда мтс!

КК Црвена звезда мтс продужио је уговор са репрезентативцем Србије, центром Николом Јовановићем.

Никола је дете Црвене звезде у којој је прошао све млађе селекције, и враћа се међу црвено-беле након једногодишње успешне епизоде у дресу италијанског Трента.
Рођен је и одрастао у Београду, висок је 211 центиметара, тежак је 109 килограма, и игра на позицијама крилног центра и центра. Нови уговор потписан је на обострано задовољство клуба и играча, који је по повратку из Италије раскинуо досадашњи уговор са црвено-белима који је истицао на крају такмичарске 2019-2020 сезоне, и потписао нови са актуелним шампионом АБА и КЛС лиге, са потпуно другачијим аранжманом.

Никола Јовановић , рођен је 6.јануара 1994.године, а још као млађи јуниор (2012.године) отиснуо се у САД где је прво наступао за средњу школу у Џексонвилу на Флориди, а затим је уследила селидба на чувени колеџ “УСЦ” где је током трогодишње каријере постао стандардни првотимац и тек један од 36 играча у историји тог колеџа који је убацио више од 1000 поена.

У клуб се вратио 2017.године и био део тима који је освојио титулу првака Србије И наступао у Евролиги, а претходну сезону провео је у италијанском “Тренту” где је у Еврокупу за 16 минута убацивао 9 поена уз 3 скока по мечу, док је у италијанском шампионату играо чак 34 утакмице И имао просек од 6 поена И 4 скока по мечу за 11 минута у игри.

Јовановић се тако годину дана искуснији и играчки зрелији враћа у црвено-бели дрес, и биће део екипе коју очекује врло захтевна сезона у Евролиги, АБА лиги, домаћим такмичењима, Купу и Суперлиги.

Никола добродошао кући!

Скочи на траку са алаткама